Babydrømmen, afsnit 2 – af Camilla

Camilla skriver her om sine babydrømme og smerten ved at miste. Fertilitetsbehandling kan være en hård vej, men samtidig også vejen mod lykke. Læs Camilla´s 2. del her.

Så har jeg overskud til at skrive lidt igen. Sidst jeg skrev skulle jeg ins. for 4 gang, og så går der jo 14 dage, før man kan tage en test. Min mand og jeg var positive, man håber jo hver gang.  Men dagen før jeg skulle tage en test, fik jeg min mensturation.

Min mand var til træning den aften. Jeg grad og grad.  Da gråden endelig ophørte, kom jeg i tanke om,  at jeg skulle fortælle min mand, at det altså hellere ikke var lykkes i denne gang, og det skar i mit hjerte.

Min mand glæder sig så meget, til den dag vi skal være forældre, og jeg ved at han blir en god og kærlig far. Jeg ventede med at fortælle ham det til dagen efter. Jeg tænkte at jeg kunne holde ham i “glæden” bare lidt endnu, så det gjorde jeg.  Måske det var forkert, men det var altså sådan jeg reagerede. Nogle gange har jeg tænkt, at det er min skyld, at vi skal have hjælp, og hvis han var sammen med en anden så var han nok allerede blevet far. Men sådan har jeg lært at det kan/må man ikke tænke, det er jo mig han vil have børn med har han sagt.

Det er bestemt ikke en dans på roser at være i fertilitets behandling, men jeg synes det er utroligt vigtigt at have nogle man kan snakke med, om det man er igennem. Jeg har nogle utrolig veninder som er utrolig støttende. De lytter og er meget omsorgsfulde. Uden dem havde det været meget hårdere. De og min familie´s støtte er virkelig guld værd.

Jeg skrev tidligere om en ven hvis kæreste der er gravid. Dette var jo som tidligere skrevet lidt svært for mig at forholde mig til, og selvom han virkede forstående, er han nu ikke længere en del af vores liv.  Han mente at vi havde været sure over kærestens graviditet, selvom vi havde givet udtryk for at vi var glade på deres vegne, vi var bare et svært sted i vores liv og derfor havde brug for lidt tid.

Jeg havde det rigtigt svært med disse følelser, for jeg var glad på deres vegne, men skide misundelig. Det gjorde virkeligt ondt i hjertet, men sur over deres lykke har jeg aldrig været. Så jeg må indrømme at det ikke er helt nemt med alle de her følelser, og hvordan man får det udtrykt rigtigt, så vi ikke træder andre over deres fødder og lykke. Men hvis et venskab ikke kan stå svære tider som dette, så mener jeg ikke det er et venskab der er værd at samle på.

Nå men det hele er jo ikke hårdt og trist. Vores ægteskab er endnu strækere, og vi sørger stadig for at holde intim delen i live, for det er vigtigt. Jeg har lært min mand at kende på nye områder, og det er dejligt at lære nye sider – selv efter så mange år. Vi er også startet “Projekt ny livstil” med træning og kost uden for mange kulhydrater og jeg må indrømme at det gør virkelig en forskel for min krop. Jeg har kun været på kosten i 3 uger, og allerede har jeg tabt mig, min hovedpine er forsvundet og jeg har ikke de her “cravings” om eftermiddagen. Jeg sover heller ikke til middag mere. Det her er bare hvad 3 uger gør, dette er en livstil vi fortsætter her hjemme, også den dag vi får børn. Min mand har også tabt sig og det hjælper virkeligt at det er noget vi gør sammen. Vi laver madplaner og handler sammen til hele ugen, dette gør det også nemmere at få tid til træning og privat liv. Jeg kan virkelig anbefalde alle pco piger der sidder derude og er i tvivl om det med kostens indvirkning – Prøv det, det virker.

Så nu er vi igang med 5 og sidste ins. forsøg, det skal bare lykkes og vi er selvfølgelig positiv og tror på at denne gang på være lykkens gang. Hvis det ikke skulle lykkes, ja så det i IVF behandling og det skræmmer mig sku en andelse. Men hvis det den vej vi skal, så det den vej vi går – mod baby drømmen.

hilsen Camilla

Du kan læse afsnit 1 her http://pcoliv.dk/babydr%c3%b8mmen-af-camilla/

3 thoughts on “Babydrømmen, afsnit 2 – af Camilla

 1. Kære Camilla

  Hvor kan jeg dog nikke genkendende til dine/jeres frustrationer, da jeg selv har PCO og heller ikke er en lille nips.

  Jeg prøver pt. at tabe mig, men det går bare ikke så hurtigt som jeg gerne ville, også bliver jeg lidt træt så at sige. Vi ønsker os en familie, men gad vide hvornår det bliver?..

  Du skriver at I er startet projekt ny livsstil. Kan du løfte sløret for hvad I gør?

  Glæder mig til at læse mere.

  Kærlig hilsen
  Vibeke

 2. Hej Vibeke

  Ja vægttab kan være en hård kamp og især hvis man som os, har PCO.
  Det jeg/vi har gjort er at vi har sagt farvel til ris, pasta, kartofler, hvidt brød (jeg spiser stort set ikke nogler former for brød) sukker og mel. Jeg har været inde på PCO klinikken på Copenhagen fertility center, og han sagde at hvis jeg bare tabte 4 kg ville min chancer for graviditet næsten fordobles og risikoen for abort ville halveres, så små skridt.

  Det er også meget vigtigt at få motion, det ved vi jo men når man er træt om eftermiddagen og bare har lyst til at ligge på sofaen er det svært at få slæbt sig slev op i et motionscenter. Men når først man er kommet igang forsvinder trætheden og så blir det nemmere – det vigtigste: Find en motions form man synes er sjov. Jeg træner step i fitness world 3 gange om ugen.

  I starten var jeg lidt skeptisk overfor kostens betydning, men jeg kan nu kun en måned efter allerede mærke mærkbare ændringer, som jeg skriver i indlægget. Jeg har tabt ca 4 kg,og den største ændring er at jeg ikke konstant er på jagt efter noget sødt. min søde tand er der endnu men den er lettere at tilfredsstille og jeg har fundet måder jeg kan gøre det på uden at jeg kan mærke det på min krop. Vi er jo alle forskellige og hvad der virker for nogle virker ikke for andre, men du kan jo tage et kig på http://www.copenhagenfertilitycenter.dk hjemmeside og klik på PCO klinik. Her står en masse omkring PCO og der er også et forslag til en kostplan.

  Er du i fertilitets behandling??? du skriver at du prøver at tabe dig og at du ikke synes det går hurtigt nok, hvor meget taber du dig???

  Håber du kan bruge nogle af mine svar:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *