Baconcubes med LCHF tærte

Nu hører jeg jo til en af dem der mener at bacon også er et krydderi. Kan spise det til alt – tror jeg;-) Tror at lækre opfindelser som Bacon tandpasta, Baconmints, Bacon karameller, Baconnaise er lavet til en tosse som mig:-)  Eller hvad med en Bacon frisklufter til bilen? Ja, vi er nogle der ikke kan få nok af bacon;-)

Nå, snakken om bacon er fordi at disse baconcubes har en helt fantastisk smag af lækker bacon. Vi fik også en meget lækker tærte til. Den kan virkelig anbefales.

Vi forkæler os selv herhjemme i øjeblikket med tung og lækkert mad, da det er super hårdt at være en familie med adopteret børn fra Etiopien i øjeblikket. Det er hårdt at blive mødt med skæve fordømmende blikke, så snart man bevæger sig uden får døren, bliver kontaktet af journalister konstant og daglige skal læse løgne og fejlagtigheder i presse. Puh, jeg håber det snart er overstået, og at vi kan finde fred som familie igen.

 

 

Baconcubes med grøntsagstærte.

750 g. skinkeculotte
1 pakke bacon i skiver
1 dl. piskefløde
2 dl. vand
1 svine bouillon terning
Salt og peber
1/2 dl. hakket persille

Tærte

1 blomkål
1/2 Spidskål
1 løg
8 æg
2 dl. mælk
1 dl. fint revet parmesanost
salt og peber
timian efter smag

Top – 100 g. revet ost

Skær skinkeculotten ud i firkanter (ca  6 x 6 cm.). Rul bacon rundt om siderne og hold det fast med en tandstik. Brun kødet godt. Især på fedtsiden. Du kan bruge en højkantet pande, eller en stor gryde. Tilsæt vand, fløde, bouillon, salt og peber. Lad det simre i 1 1/2 – 2  timer. Når kødet er lækkert mørt tages det op og persille tilsættes i saucen. Saucen smages til.

Hak blomkål, løg og spidskål i en foodprocessor. Rør æg, mælk og ost, salt, peber og timian godt sammen. Tilsæt grøntsagerne. Smør en springform og hæld masse i. Bag tærten i en 180 grader varm ovn (varmluft) . I ca. 40 minutter. Når tærten er blevet fast i det drysses 100 g. revet ost på og tærten bages færdig.

 

5 thoughts on “Baconcubes med LCHF tærte

  1. Lige et rigtig dumt spørgsmål. Skal kødet vendes rundt mens det simre?
    Lyder rigtig lækkert, som i det må meget snart lave:-)

    1. Jeg lod det bare simre. Væsken var lige til fedtkanten, så det gik fint sådan. Men man kan sagtens vende det rundt:-) Du må prøve denne ret Anne. Den er godt nok god:-)))

  2. Åh, det lyder superlækkert! Det skal bare SÅ meget prøves i weekenden hvor der er god tid til madlavning.

    Håber for jer at I kommer godt igennem den dumme tid.

  3. Jeg fik hjemmelavet bacon mayonnaise på job i dag – Mums det var godt og skønt at det er ok med et ordentligt lag af den fede mayo :-)))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *