Blomkåls Rösti*

Disse Blomkålsrösti smager rigtig godt til gryderetter og andre retter med sauce til. De er festlige og præsenterer sig godt når man har gæster. Min datter på 2½ elsker dem og selv gæster synes de er gode. Jeg synes ofte at gæstemad er lidt besværligt, for folk mangler kartofler, ris og paste. Men gør sig faktisk rigtig godt som tilbehør, når vi har gæster.

 

Jeg genposter lige denne her, da jeg endelig har fået lavet et billed til opskriften:-)

 

Blomkåls rösti.
1 Blomkål
2 Æggeblommer
ca. 50 g. ost (efter egen smag)
50 g Smør
Salt og pepper.
.

Kog blomkålen helt mør i lidt vand i ca. 30 minutter. Damp blomkålen helt tør. Tilsæt smør, æggeblommer, revet ost, salt og peber. Rør det sammen med en stavblender. Puttes i sprøjtepose og sætte af på en bageplade (med bagepapir). Bages i en 175 grader varm ovn til de er gyldne.

.

Comments

 1. garn, hund & kat says:

  hmm .. lige det jeg kunne bruge blomkål til, men som ikke ostespiser håber jeg du har et forslag til et alternativ til ost..

  kvark måske?

 2. stina says:

  Hvordan damper man blomkål?

 3. Dorthe says:

  Det skal prøves.
  Jeg plejer at lave “kartoffelmos” af blomkål, men det her er da ekstra lækkert.

 4. Kristina says:

  Lækkert – dem vil jeg prøve i aften 🙂

 5. Louise Westphal says:

  Den første gang vi lavede dem, var det et meget lille blomkål og så kom de til at smage meget af ost;-) Men det er nu bestemt at dem skal jeg havde jule aften og jeg glæder mig, tror nok vi (min mor og jeg) vil prøve at undlade osten, andesteg, blomkåls rösti og sovs

 6. Louise says:

  Jeg lavede dem uden ost, men fulgte ellers resten af opskriften. Jeg synes de blev helt fine, selvom de nok var lidt fladere end dem på billedet. Dejligt med et alternativ til blomkålsmosen.

 7. Sandie says:

  Mmmmm 🙂 Hvad er det for et stykke kød du spiser til her? 🙂

  1. admin says:

   Det er andebryst – og det var meget lækkert;-)

 8. Sandie says:

  Det ser mega lækkert ud 😛 Tak 🙂

 9. Anne says:

  Nomme nomme nom.
  Mums de var rigtig gode.
  Jeg lavede en dobbeltportion, hvor jeg brugte broccoli og blomkål og den mix var også god. Så var der lidt til fryseren, som en lækker erstatning, når man var pommefrites sulten.

  Næste gang tror jeg at jeg vil forsøge med mindre smør, synes det virker som om der var lige rigeligt i, for min smag.

 10. […] De her blomkålsstænger finder man mange steder på nettet i forskellige udgaver. Folk kalder dem blomkålsfritter. Men for at være ærlig, så har det intet med fritter at gøre, og jeg synes det er meget forkert at kalde dem det Til gengæld så er det tilbehør at den bedste slags. De er fyldt med smag og er flotte. Vi havde gæster en dag, hvor jeg lavede dem og gæsterne synes rigtig godt om dem. Mine børn synes også at de er sjove. Der er nemlig en form for fasthed over disse stænger, der gør at man kan dyppe dem i f.eks remoulade (som mine børn får en gang imellem). Du kan også sprøjte dem til rosetter – se her en af mine tidlige opskrifter . […]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *