Boganmeldelse – Salattøsen, kål hele året rundt af Mette Løvbom

Jeg er vild med salattøsen. Det indrømmer jeg gerne 😉 Jeg er en af de mange fans som dagligt følger Salattøsen (med det dødlige navn Mette Løvbom). Derfor har jeg valgt også at anmelde Salattøsens 2. bog, der hedder Salattøsen – kål hele året rundt. Og jeg har fået lov til at bringe jer et par rigtig dejlige opskrifter fra den nye bog. Dem får I i løbet af de næste dage her på bloggen 🙂

I bogen får du hele 130 virkelig flotte, lækre og inspirerende opskrifter. Bogen er så flot, virkelig lækre billeder, som næsten (læs næsten) kan gøre mig til vegetar 😉 F.eks kan I glæde jer til opskriften på Barbecue-blomkål med skilt urtecreme. Der har blomkålen været en tur på grillen 😉 Men bogen indeholder alt hvad dit hjerte kan begære af kålopskrifter.

Du kan finde spændende opskrifter som cashewsennep, ærtehummus, falafel med grønkål og kåltzatziki, rodfrugtbearnaise, kålchips, kålpesto, kåljuice, kålbacon, kållasagne, kålrabisteak og mange andre nye opfindsomme retter.

Kål kan bruges til alt. Personligt har jeg nok ikke været den store kål spiser igennem årene, da kål bare var slaske brunkål, stuvet hvidkål, rødkål på glas, udkogte rosenkål og grålig blomkål. Kan I ikke selv huske det? Heldigvis har det ændret sig gennem årene 🙂

Da jeg stiftede bekendtskab med KISSkosten og startede min blog PCOliv.dk for nu 7 år siden, indså jeg at kål var fantastisk. Især blomkål har jeg lavet ufattelig mange opskrifter med. Blomkålsmos, supper, spicy udgaver, grillet, ris, wannabe kartoffelsalat, sprøde blomkålsfritter, gratin, i persillesauce, blomkålsrösti  – for bare at nævne nogle af dem 😉  Jeg har også stiftet bekendtskab med mange nye spændende kåltyper de sidste år. Glaskål, palmekål, rød spidskål, div. farvet blomkål, røde rosenkål, rød grønkål, romanesco, og mange flere. Kåltyper som heldigvis bliver mere og mere almindelige i butikkerne. Og her tror jeg at vi lowcarbbloggere har rigtig meget af æren for at kål er blevet en succes i vores madlavning i dag. Det er så godt.

Kål er fantastisk og kan bruges til alt. Det mætter rigtig meget og er fuld af fibre, omega 3 fedtsyre, antioxidanter og vitaminer. Det er sundt for vores tarme og det er godt at vi spiser meget af det. Denne kogebog kan bidrage og inspirer dig til at spise endnu mere af det sunde kål.


Det er en rigtig godt bog, som inspirer til at spise mere kål og få flere grøntsager. Bogen får mine varme anbefalinger med på vejen. Den er fyldt med spændende nytænkende og smagsfulde opskrifter. Den vil give dig massere af idé til, hvad du kan servere til dit grillet kød – eller måske til at tage dage helt uden kød? Kan du lide kogebøger er dette klart en af dem du skal ønske dig. Den er alle pengene værd.

Jeg har skrevet denne anmeldelse til bloggen Grillvenner.dk, men synes også at I skal have mulighed for at læse den. Bogen er nemlig så velegnet til os med PCO/S. Du kan dog støde på et par enkelte ting i bogen som vi skal holde os fra. Som f.eks honning. Men det er meget få opskrifter 🙂

Husk
At du de næste par dage får opskrifter fra bogen. Så se med på bloggen 🙂

 

 

Fakta om udgivelsen
Forfattere:
 Mette Løvbom
Titel: Salattøsen – Kål hele året rundt
Udgivelse: 15-09-2017
Forlag: Politikens Forlag
Omfang: 216 sider
Vejl. pris: 250,00 kroner
Kan købes her: Politikens forlag

Forside_SalatTosen_kaal hele aaret rundt_Omslag 040717

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *