Chokolade-orange kage – af Dorte Hedahl

Dorte har også sendt mig denne opskrift, på en kage der ser meget lækker ud:-) Uhmmm, lige til en efterårsweekend. Tak Dorte. Hvis nogen af jer ikke vil spise marabo chokoladen. Så kan I sikkert erstatte den med en god sukkerfri chokolade og lidt appelsinskal;-)

Chokolade-orange kage – af Dorte Hedahl
16 stykker

3 æg
180g perfect fit
130g flydende margarine
3 spsk. fiber husk
3 spsk. kakao
1 tsk. vanilje pulver el. korn fra en vaniljestang
3 tsk. bagepulver
150g. mandelmel
100g. kamutmel
1 dl mælk (kan sikkert udskiftes med fx fromage frais)
½ dl appelsin juice
½ dl kogende vand
150g marabou premium 70% med appelsin
25g hakkede mandler

Fremgangsmåde:
Pisk æg og perfect fit (drys lidt ad gangen mens der piskes, ellers klumper det sammen) til en luftig masse.  Tilsæt flydende margarine og pisk igen.  Tilsæt kakao, fiber husk, bagepulver og vanilje og pisk godt.  Tilsæt mandel og kamutmel, samt mælk og appelsin juice.  Pisk til ensartet masse.  Tilsæt det kogende vand og pisk igen.  Til slut tilsættes 75g smeltet chokolade (smelt over vandbad) og dejen piskes igen godt.
Dejen kommes i en 26 cm smurt springform og bages i 25 min ved 180 grader alm ovn.  Inden kagen tages ud prikkes den med træpind for at tjekke at den er bagt helt igennem)
Mens kagen bager smeltes de sidste 75 g chokolade (over vandbad) og 25g mandler hakkes.
Når kagen kommer ud af ovnen åbnes springen og kagen står i 5-10 min.  Så smøres chokoladen udover og der drysses med hakkede mandler.
Dette er kagen for ægte chokolade elskere, den er fyldt med chokolade, den er tung og samtidig luftig og lækker, det er helt klart den bedste pco-venlige kage jeg nogensinde har lavet.

Kagen er inspireret af og tager udgangspunkt i ’Mettes chokoladekage’ fra Amo’s store bagebog

Energifordeling
190 kcal pr stykke

13% protein
32% fedt
19% mufa
36% kulhydrat

Comments

  1. Pia says:

    Bagte denne kage i weekenden og hold da op den blev rigtig god.
    Skiftede 50 g kamumetmel ud med mandelmel, da jeg bedre kan lide det.
    Men det holdt sig svampet og god i 3 dage.
    Tak for en dejlig opskrift

  2. Anna-Marie says:

    Bagte denne kage i torsdags – mums er bare så lækker – og så lige et glas iskoldt mælk eller en god kop kaffe 🙂

  3. Sanne Madsen says:

    Kan man erstatte kamumetmel med mandelmel?

    1. admin says:

      Mandelmel vil suge mere væske end kamutmel. Så hvis du bruger mindre så vil det sikkert lykkes. Kan ikke give dig mængde – du må prøve dig frem:-)

  4. Joy says:

    Kan man bruge hvid hvede i stedet for kamutmel? 😊

    1. Nina Ebdahl says:

      Nu er det jo ikke min egen opskrift, men tænker at det kan du godt. Jeg ville give det et forsøg. Samme mængde hvid hvede som kamutmel. God fornøjelse 😉

  5. Birthe Parramore says:

    Hvad er kamutmel og hvor købes det?

    1. Nina Ebdahl says:

      Kamutmel er en grovmel – hvede. Du kan erstatte med hvid hvede. Men ellers læs mere her http://www.aurion.dk/produkter/kamutmel.aspx

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *