Dessertkage

Den her kage er så lækker. Den er egentlig mange år gammel, så ved ikke hvorfor I ikke har fået den før. Må indrømme at jeg har fået opskriften af en bekendt engang, men ved ikke hvor den stammer fra. Smagen er absolut helt fantastisk og man bliver bare så fyldt af chokolade. Ummmmm……..

Vi fik sorbet til. En hindbær og en pistacie. Der skal ligesom noget frisk til, da kagen er meget rig (på alt). Det er en sjov kage at bage, for den hæver op og bliver super flot. Det ødelægger man så ved at mase den flad. Men det skal altså til, for at få denne smasket, fyldige kage. Kagen holder sig i mange dage i køleskabet og kan også fryses. Og modsat mange andre kager, så passer antallet her. Man kan simpelhen ikke spise mere;-)

 

 

Dessertkage

-12 stykker

200 g Chokoade (mørk min. 70%)
5 æggeblommer
5 æggehvider
2 spsk. kakao
150 g. smør
80 g. Sukrin+

Pisk æggehviderne helt stive. Smelt chokoladen og smør i en lille gryde. Lad det køle lidt af Pisk langsomt æggeblommerne i chokoladen. Tilsæt sukrin og kakao. Pisk det sammen. Vend forsigtigt æggehviderne i. Beklæd en spring form med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen 30 minutter i en 180 grader varm ovn.

Tak kagen ud. Anbring en tallerken med noget tungt oven på kagen. Så den bliver mast sammen. Stil kagen koldt.

Serveres med lækker is til. F.eks åblomst eller Isis. Eller dejlig frugt.

Energiberegning pr. stk.

219 kcal, 9% protein, 70% fedt (14%mufa), 21% kulhydrat (13 g)

15 thoughts on “Dessertkage

  1. Lyder rigtig rigtig dejlig ulækker… Den må jeg have i aften:-)
    Har du opskrifterne på sorbet?

    1. Må med skam indrømme at de ikke blev så gode at jeg vil sætte opskrifterne herind;-) Men jeg arbejder på sagen. Især den der hindbær sorbet;-)

  2. Kan jeg bruge perfect fit i stedet for sukrin + og skal jeg så fald så bruge den dobbelte mængde?

    Den ser virkelig lækker ud 🙂

  3. Så er den testet. Brugte dobbelt mængde perfect fit i forhold til sukrin+

    Den smager godt, men virkelig også MEGET af chokolade. Tror jeg vil bruge en anelse mindre chokolade næste gang, det var næsten lidt for overvældende 😉

    Jeg spiste den med creme fraiche til, som var en god kontrast til al chokoladen 🙂

  4. NØØØØJ den smager godt!!!!! Faktisk allerbedst dagen efter og heeeelt afkølet!! Tak for en virkelig lækker kageopskrift.

  5. Den er vildt god den kage her.
    Jeg tog resterne med på arbejde og alle var vilde med den og troede ikke på at der ikke var sukker i.

    Har overvejet lige at give den en tur i microoven så den bliver lidt lun og så servere den med is en gang vi har gæster.

  6. er det alm kakao pulver og kan hvor meget perfect fit skal jeg bruge hvis jeg bruger det i stedet for sukrin.. kan jeg evt bruge sukrin gold hvis ja hvor meget;-)

    1. Det er helt almindelig kakaopulver (øko). Kender ikke omregningen til perfect fit, da jeg ikke bruger det. Sukrin+ søder dobbelt så meget som sukker:-) Så kan du måske selv regne.

  7. Hej Ninna,
    Hvilken størrelse form har du brugt? Den almindelige (i mit køkken) er vist for stor til denne kage, da kagen kun blev 3 cm høj og hævede slet ikke. Så det med at mase kagen gjorde jeg slet ikke, da den allerede var flad :0(

    Men den smagte godt!

    1. Det kan være hvis hviderne ikke er pisket ordentligt sammen (helt stive) eller vendes for hurtigt/hårdt i resten af dejen. Det har i hvert fald været en udfordring for mig.

  8. MUMS!!!
    Kom lige til at lave denne kage i dag..
    Den er sindssygt lækker hvis man er chokolade glad.. 😉
    Brugte dobbelt mængde perfect fit i forhold til sukrin+ og det fungerede helt fint..
    Det eneste minus er at der er alt alt for lidt hvis der er gæster.. 1 2 3 og væk var kagen… 😉

    Så er man vild med chokolade er man NØD til at lave denne kage.. 🙂

    Tak for fantastisk opskrift.. 🙂

  9. Har lige sat kagen i ovnen til min mands fødselsdagsfest i aften – det er kun min kage nr. 2 efter jeg startede på KISS-kosten. Men håber én kan hjælpe hurtigt – er det varmluft eller almindelig ovn??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *