En lækker sukkerfri chokoladekage lavet på sorte bønner og æg. – Af Michelle Andersen*

Tak til Michelle, for denne dejlige kage:-) Passer den ikke lige til weekenden?

En lækker sukkerfri chokoladekage lavet på sorte bønner og æg. – af Michelle Andersen

Kage:

3 1/2 dl kogte bønner (fra dåse eller hjemmekogte)

5 store æg

1/2 tsk vanillepulver (ikke sukker)

1/2 tsk salt

6 spks rapskim olie

2 dl xylitol (Birkesød)(eller andet sødestof)

6 spks kakao

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

 

Kog en masse bønner efter posens anvisning (de kan jo fryses ned i portioner, så der hurtigt er til en kage).

 

To af æggene tilsættes bønnerne i blenderen, og der gives gas, til det hele er en tyk flydende masse.

I en skål piskes de tre æg sammen med xylitol til det bliver en tyk æggesnaps.

Skrab bønne-massen over i en skål og tilsæt olien.

Tag efterfølgende lidt af skummet og vend det i bønnerne, for at gøre blandingen mere flydende.

Vend bønnemassen over i æggene lidt efter lidt med let hånd.

Bland de tørre ingredienser for sig selv og vend dem stille i.

Hele blandinges hældes over i en springform eller siliconeform.

 

Bages midt i ovn ved ca. 160° i 35-40 minutter. Varmluft de første 15 minutter. Den skal føles fast i formen, når du trykker på kagen, før du tager den ud. Når den er kold, kan den deles. Hvis den ikke er så høj kan du vælge at lave to halvcirkler, som lægges ovenpå hinanden.

 

 

Chokoladecreme:

200 g mørk chokolade uden sukker

2 dl sojafløde eller almindelig fløde

25 g plantemargarine som Becel eller Nutana

2 spsk flydende sødestof

 

Smelt  margarine i en gryde. Og tilsæt sødestof.

Hæld sojafløden i gryden.

Opvarm massen og tag den af varmen.

Hæld den hakkede chokolade i fløden og rør i massen til den er glat og blank.

Stil cremen køligt til den er stivnet. Pisk derefter kort med elpisker til cremen er let og luftig. Det må ikke tage for lang tid, for så begynder cremen at smelte lidt igen.

Fordel cremen imellem lagene på kagen og stil den køligt.

 

Guf:

1 1/2 dl lys agavenektar (kan ofte købes i Netto) (jeg anbefaler andet sødestof f.eks sukrin – Admin)

2 past. æggehvider

 

Varm nektaren op i en gryde og lad den koge ved middelvarme i 4-8 minutter, til den tager mørkere farve

I en skål piskes hviderne godt stive, hæl nektaren stille i, mens der piskes i nogle minutter, til det hele er blevet meget fast i konsistensen.

 

.

Comments

  1. Annita says:

    har spekuleret som en gal på hvilke bønner der skal bruges

    1. admin says:

      Jeg vil mene at det er sorte bønner som der står i overskriften:-)
      http://helsebasen.dk/product/sorte-boenner-1-kg-biogan-691/

  2. Carina says:

    kan man købe de bønner i supermarkeder?

  3. Jannie says:

    Den lyder bare rigtig lækker, men er der ikke stadig en del kulhydrater i bønner?

    Jeg tænkte på, er denne ok at spise.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *