Fastelavnsboller 3 udgaver også LCHF

Nu er det igen tid til at vi bliver fristet af lækre fastelavnsboller i butikkerne. Jeg så allerede fastelavnsboller hos en bager mellem jul og nytår. Lige tidligt nok synes jeg, men nu er tiden vist til de lækre søde boller 🙂 Jeg har tidligere lavet flere forskellige udgaver af fastelavnsboller 🙂 Og desværre ser det ikke ud til at jeg når at lave en ny opskrift i år, så I får disse to tidligere poste udgaver 🙂 Jeg er jo især vild med øverste 😉

 

Low carb fastelavnsboller
-15 små stk.

4 æg
1 dl. mælk
1½ dl. Mandelmel fra funktionel mad
1 dl. Kokosfibre fra funktionel mad
2 tsk. bagepulver
1 dl. smeltet smør
2 spsk.  FiberHusk
1 spsk. Sukrin+
1 tsk. vanilje

Creme
4 æggeblommer Pasteuriserede (2 bæger)
3 tsk. Agar Agar
2 spsk. Sukrin+
3 dl. piskefløde
1 dl. mælk
2 tsk. vanilje

Pynt: Sukrinmelis med rød frugtfarve og frysetørret hindbær

Start med cremen. Pisk æggeblommer, sukrin og vanilje tykt og cremet. I en anden skål piskes 2 dl. piskefløde til flødeskum. I en gryde varmes 1 dl. piskefløde, mælk og agar agar. Lad det koge i 2-3 minutter under omrøring. Lad det køle lidt af. Så tilsættes det æggemassen under forsigtig omrøring. Derefter vendes flødeskummet forsigtig i. Lad cremen køle helt af.

Pisk æggene og sukrin til en tyk masse. Tilsæt fiberhusk, bagepulver, smør, vanilje. Rør det godt. Tilsæt mælk, mandelmel og kokosfibre. Bland det godt sammen. Lad dejen trække i ca. 10 minutter. Læg bagepapir på en bageplade. Afsæt 15 skefulde (spiseske) dej. Form dem med en våd ske. Pensl med en æggeblomme. Bag boller i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter, til de er gyldne.

Når bollerne er kolde og cremen er stivnet (tager ca. 4 timer) pyntes bollerne med sukrinmelis og frysetørret hindbæk. Derefter deles bollerne. Smør evt. bollerne med et tyndt lag syltetøj. Sprøjt cremen på og læg toppen af bollen over.

 

Fastelavnsboller/flødeskumskager
Boller – 6 stk.

2 dl. Mandelmel ikke dehydret (jeg brugt færdigkøbt, der er meget fint)
1 dl. Kamutmel eller hvid hvede
2 spsk. Sukrin
2 spsk. Fiberhusk
2 æg
1 ½ tsk. bagepulver
lidt Salt
½ dl. Mælk
1 spsk. Smeltet smør
evt. 1 tsk. Kardemomme (hvis man kan lide det)

Creme
1 Æg
3 spsk. Sukrin eller andet sødestof
1 spsk. Maizena
2 dl. Mælk
2 tsk. Vanilje

Pynt – Chokolade (ca 50 g.) og 1/4 piskefløde (skal piskes)

Start med at lave bollerne. Rør æg, sukrin, skalllin, bagepulver, salt, mælk og smør godt sammen. Tilsæt mandelmelet og Kamutmel. Afsæt 6 klatter dej på en bageplade med bagepapir. Brug en våd ske, så dejen ikke klistre fast. Bag bollerne i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Når bollerne er kolde skal de pensles med smeltet chokolade.

Cremen.
Pisk alle ingredienserne sammen. Kog cremen i ca. 1 minut under konstant omrøring. Afkøl cremen lidt og hæld den i en frysepose. Læg den i køleskabet til den er helt kold.

Sammenlægning.
Skær bollerne over. Smør et tynd lag syltetøj på bunden. Læg en klat creme på midten af bollen. Sprøjt flødeskum rundt i kanten og over cremen. Bollerne lægges sammen.

Fastelavnsboller med nougat

Er du så til den fuldstændige syndige udgave, der på ingen måde er pcovenlig, så kan du afprøve disse – Fastelavnsboller med nougat, som bare er helt fantastiske 😉

 

Comments

  1. Julie says:

    Ser så lækre ud! Du har ikke prøvet at bruge den øverste bolledej som gl. dags fastelavnsbolle med creme indeni i en lukket bolle? 🙂

    1. Nina Ebdahl says:

      Nej, det har jeg faktisk ikke forsøgt, men det er da en udfordring 😉 Laver ikke så meget kager i øjeblikket, men skal huske det til senere 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *