Fødselsdagsboller

 

 

Lækre hvide boller, der smager sødt og skønt. Og så endda helt uden hvedemel. Jeg synes de er super gode og nyder dem ofte, da børnene også er vilde med dem 😉

Fødselsdagsboller
-12 stk.

4 Æg
2 dl. Mælk
2,5 dl. hvid hvede
1,5 dl. Mandelmel fra Funktionel mad
0,5 dl. Kokosfibre fra Topicai
3 tsk. Bagepulver
2 tsk. Fiberhusk
2 spsk. Rapsolie
1 spsk. Sukrin+

Pisk æg og sukrin tykt. Tilsæt bagepulver, fiberhusk og olie. Når det er pisket godt sammen, tilsættes hvid hvede, kokosmel og mandelmel. Rør det sammen. Lad dejen hvile i 10 minutter. Læg 12 klatter dej på et stykke bagepapir på en bageplade, form dem runde med en våd ske. Pensel med et sammenpisket æg. Bollerne bages i en 180 grader varm ovn i ca. 12 minutter.

 

Energifordeling pr. bolle
102 kcal, 28% protein, 34% fedt (14 mufa), 39% kulhydrat (10 g)

9 thoughts on “Fødselsdagsboller

  1. Dejligt med et alternativ til hvedeboller 🙂

    Men jeg kan ikke få opskriften til at stemme overens. I ingredienslisten skriver du ikke noget om kamutmel, men det skal tilsættes ifølge selve teksten.

    1. Hvid hvede er en fuldkornsmel, som ikke påvirker blodsukkeret så meget, som hvedemel 🙂 F.eks Frk. Skrump siger det er ok i mindre mængder 🙂

    1. Det er jo noget du selv bestemmer 🙂 Men hvis du vil spise efter en kost som ikke hæver dit blodsukker (hvilket er dårligt for os PCOkvinder), så er honning ikke godt. Det påvirker dit blodsukker lige så meget som almindeligt sukker.

      Jeg har i opskriften brugt Sukrin+. Det er et naturligt sødemiddel.

      Du kan læse mere om sødemidler her http://pcoliv.dk/information-omkring-soedemidler-til-pco-kost/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *