Gratineret æg med spinat og hamburgerryg
Her er en lidt anderledens men virkelig lækker ret. Vi fik blomkål og hamburgerryg til. Mums, det var bare lækkert. Skulle lige overvinde mig selv lidt, med hensyn til ost og æg;-) Men det smagte faktisk rigtig godt. Især fordi osten var sprød og lækker:-) Jeg synes altid at spinat bliver bedst, når der er lidt sødestof med, men det er en smagssag. Man kan sagtens undlade det:-)
Der er energiberegning på opskriften og et tip til hvordan man nemt gør rette til LCHF
Gratineret æg med spinat
-4 personer
8 kogte æg
750 g spinat (frost helbladet)
1 flaske Mild 7%
100 g revet ost 13%
salt og peber
800 g hamburgerryg
400 g blomkål
Tryk lidt af væden ud af spinaten. Læg spinat og milda i en gryde og koges lidt. Smag til med salt, peber og evt. lidt sødestof. Hæld det over i et ovnfast fad. Del æggene og læg dem oven på spinaten. Drys osten over. Sæt det i en 180 grader varm ovn til osten er gylden.
Kog hamburgerryg og blomkål.
Energiberegning
2308 g, 1714 kcal, 13% kulhydrat, 40% fedt, 47% protein.
LCHF tip
Erstat mild med 1/2 l. piskefløde, og brug en federe ost.
Opskrift