Hvad er lykke? – Bittens historie

happy woman 2

Bitten fortæller her sin fantastiske historie, som får mig til at huske på at værdsætte livet for alle dets mystiske vinkler:-) Tak til Bitten.

Hvad er lykke?

Bittens historie

 

Jeg er en “gammel” PCOér. Gammel fordi jeg ikke længere er i den fødedygtige alder, og fordi at jeg har haft PCO i alt for mange år. Jeg er fra dengang PCO slet ikke fandtes og lægerne bare mente at jeg var hypokonder:-) Der var ingen kasse de kunne putte mig i, så det blev hysterisk og opmærksomhedskrævende. Ja, ja, tænkte jeg bare, for jeg vidste hvordan jeg havde det.

Da jeg var helt ung og stadigvæk gik i skole, fik jeg meget tidligt menstruation og det var voldsomt og pinefuldt. Min mor tog mig til lægen og jeg fik P-piller. Det hjalp heldigvis i en del år. Jeg begyndt dog at få kraftig hårvækst, især i ansigtet. Jeg havde også den runde mave, svært ved at tabe mig og ofte hovedpine. Sådan kørte det en del år.

Som 24 årig mødte jeg min mand. Vi boede sammen et par år og giftede os. Så kom ønsket om børn. Jeg lagde P-pillerne og så begyndte mareridtet. Jeg var altid syg, havde altid ondt, blødt voldsomt og alle PCO symptomerne var ekstrem voldsomme. Min cyklus kunne slet ikke finde et normalt leje. Nogle gange gik der måneder i mellem og andre gang blødte jeg 4 uger i træk. Og de værste var at ingen kunne hjælpe. Ingen fortalte mig at jeg kunne forsøge mig med kosten, tabe mig eller andet. For man kendte ikke til det dengang.

Vi kom bare aldrig rigtig videre. Jeg blev godt nok gravid et par gange, men aborterede hurtigt igen. Jeg havde det elendigt i en del år. Alle PCO symptomer var voldsomme hos mig. Jeg havde depressioner, stress osv. Jeg fokuserede så meget på at få et barn at hele mit liv drejede sig om det. Vi mistede mange venner i den periode, fordi jeg var forfærdelig at være sammen med. Børn, børn, børn – det var alt jeg tænkte på. Jeg kunne ikke finde glæde i noget og min mand havde det på samme måde.

Da jeg blev 40 år kom jeg i krise. Jeg måtte erkende at jeg aldrig fik børn og det var hårdt. Det var svært for mig at accepterer. Alle har jo børn. Alle vores venner og familien. Det var et frygteligt tab for mig, det indrømmer jeg gerne. Jeg tog et valg om at fylde mig liv med noget andet. Om at finde lykke og glæde. Heldigvis havde min mands søster fået nogle skønne børn. To piger. De var allerede på det tidspunkt en stor del af vores liv. De var hos os flere dage om ugen og da vi boede tæt på hinanden, kom pigerne bare forbi når de havde lyst. De var og er en kæmpe del af vores liv og jeg elsker dem meget højt. De har givet mig en lille følelse af at være mor:-) Især efter at jeg tog beslutningen om ikke at fokuserer på at få børn, blev pigerne ekstra glade for at være hos os. For pludselig blev det jo et hjem fyldt med glæde og overskud:-) Det tog selvfølgelig lidt tid at finde glæden i andre ting;-)

Vi fik også et par hunde og startede en hundekendel. Jeg giver nu mine hunde og de hunde vi passer al min kærlighed. Samtidig er jeg træner og frivillig til alle arrangementer i “mine” pigers håndbold klub. På den måde er jeg sammen med børn næsten hver dag i løbet af ugen og kan bruge al min kærlighed og omsorg på noget.

I dag som 55 årig har jeg et rigtig dejligt liv. Jeg har fundet ro og laver ting som jeg elsker. Og utrolig nok så savner jeg ikke at få mine egne børn i dag. Jeg har fyldt min tilværelse med andet og føler at jeg giver børn og unge mennesker meget – ligesom de også giver mig en masse.

Jeg har stadigvæk PCO. Det vil jeg jo altid have. Men med den rette kost holder jeg faktisk symptomerne godt nede. Jeg er lykkelig for at man i dag har fundet ud af at man kan gøre så meget ved hjælpe af kosten. Der er jo noget uenighed omkring det med kosten til os med PCO. Jeg bruger min sunde fornuft og har efterhånden en god erfaring i hvad jeg kan tåle og hvad jeg fungere godt med. Jeg undgår hvedemel (men spiser groft mel i mindre mængder) og undgår de hurtige kulhydrater (ris, paste, kartofler osv). Jeg spiser heller ikke sukker.

Jeg håber at nogen der ude kan bruge min historie. Livet kan være andet end jagten på at få børn:-) For hvem bestemmer  hvad lykke er?

Skrevet af en lykke gammel “pige” med PCO.
Bitten:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *