Ingredienser

Her ser du en liste over gode ingredienser, som du ofte finder i mine opskrifter. Hvis du trykker på navnet kan du se hvor du kan købe produktet.

 

mandelmel Mandelmel
Fedtreduceret mandelmel, der er totalt umuligt at undværer nær man laver PCOvenligt mad:-)

 

 

 

 

 

 

kokosfibre

Kokosfibre
Disse Kokosfibre bruger jeg meget i mine kageopskrifter. Det giver en let og luftig dej, med en dejlig smag. Kokosfibre er økologiske, glutenfrie, har et lavt indhold af kulhydrater og er særdeles fiberrige.

 

 

 

 

 

Sesammel

 

Sesammel
Lækker smagfuld mel, som jeg bruger i tortillas, brød, knækbrød osv.

 

 

 

 

kamutmelKamutmel
kan købes online  eller i større supermarkeder, som Super Brugsen, Føtex, Irma osv. Det er lidt forskelligt fra by til by, hvor man kan købe det. Her i området er det altid i Super Brugsen. Dette er ikke til LCHF

 

 

 

 

hvid hvedeHvid hvede
køber jeg enten online hos Osuma.dk   eller i større supermarkeder, som Super Brugsen, Føtex, Irma osv. Det er lidt forskelligt fra by til by, hvor man kan købe det. Her i området er det ligesom med kamutmel altid i Super Brugsen. Dette er ikke til LCHF.

 

 

 

 

 

 

Fiberhusk

FiberHusk
loppefrøskaller, der gør at du får godt med fibre. Jeg bruger det i stort set alt mig bagværk.

 

 

 

 

 

Yaconsirupyaconsirup
Mit absolutte sødemiddel er denne yaconsirup. Den er Raw og økologisk. Smager mildt og sødt – helt uden bismag af nogen art. Siruppen kommer fra Yaconroden der er anvendt i århundreder som sødemiddel i Andesbjergene i Peru. Jeg bruger den i alt hvor man normalt bruger sukker:-)

 

 

 

 

Sukrin+Sukrin+
Bruger jeg til rigtig mange ting. Alle de steder hvor jeg ikke kan bruge Yaconsirup;-) Siruppen farver jo mørk, det gør sukrin ikke. Denne udgave søder ca. dobbelt så meget som sukker. Det er lavet af Ren erythritol og stevia og dermed et naturligt sødemiddel

 

 

 

 

 

sukrin melisSukrin Melis
Er en udgave at Sukrin som ligner flourmelis og kan bruges som glasur eller pynt. Det er lavet af rent erythritol. Jeg bruger det kun i meget små mængder og mest som pynt, da jeg synes det har en bismag. Men et lille drys over en kage, kan man ikke smage og det ser flot ud:-)

 

 

 

 

 

Sukrin gold
Sukrin Gold
Dette sødestof bruger jeg f.eks i kager eller dressinger hvor jeg søger en smag a la farin.

 

 

 

 

 

 

kokosolie

 

 

Kokosolie
Denne skønne kokosolie er uden duft og smag. Men ellers synes jeg også godt om den fra Urtekram

 

 

 

 

kakaosmør

Kakaosmør
Denne økologiske kakaosmør bruger jeg nogle gange i mine kager og konfekt. Smager skønt;-)

 

 

 

 

 

 

agar agar

Agar Agar
naturlig algeekstrakt, som kan bruge som husblas. Jeg synes det er meget nemmere at arbejde med end husblas, derfor er det med i nogle af mine opskrifter.

 

 

 

 

 

brødmix

Low Carb brødmix
Det absolutte bedste brødmix på marked til os PCOpiger – altså hvis du spørg mig;-) Det er nemt at bage og indeholder kun 1 g. kulhydrat pr. skive.

 

 

 

 

 

valnøddeboller                Du støder nok også på de skønne bagemix fra Bagerina på min blog. Dem køber jeg her Bagerina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

  1. Helle says:

    Hej 🙂
    Hvad med fuldkornsrismel, er det PCO venligt?
    Mvh Helle

    1. Nina Ebdahl says:

      Desværre ikke i følge de informationer jeg har 🙂

  2. Carina says:

    Hej Nina.
    Din blog er fantastisk <3 Lavede forleden dine medaljer og de smagte skønt selvom jeg brugte rugmel i stedet for kamut mel. Næste gang jeg skal bage bliver det hindbærsnitter 🙂 Er vi helt sikre på at kamut og hvid hvede er okay at bruge? Jeg har ikke pco, vil bare gerne være gravid og vil derfor godt hjælpe processen på vej. Kan du måske henvise mig til bagereglen? Jeg har set den nævnt men kan ikke lige finde den 🙂
    Mange hilsner og knus Carina

    1. Nina Ebdahl says:

      Mange tak for de rosende ord. Bagereglen stammer fra Frk. Skrump. Den er meget gammel og jeg er i tvivl om den gælder mere 😉 Men det var vist noget med at hvid hvede max måtte være på 10%. Kan faktisk ikke helt huske det. Frk. Skrump bruger både hvid hvede og Kamutmel i deres opskrifter. Prøv evt. at spørge dem om mængden. De er søde at svarer på deres facebookside 🙂
      Beklager at jeg ikke kan huske den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *