Jordbærtærte

Uhm, denne tærte var bare fantastisk. Sommer, varme og jordbærtærte det hører jo ligesom sammen. Dette er kun en opskrift på tærtebunden, da det er meget forskelligt hvad jeg kommer på af fyld. Bunden smager lækkert af marcipan.

Jeg havde kogt lidt jordbær med lidt maizena og afkølet det. Blandet det med flødeskum og hældte på tærtebunden.  Vi fik også lidt revet chokolade på. Jeg har også lavet den med vaniljecreme, hindbær og hvor jeg havde smurt tærtebunden med chokolade – den var et kæmpe hit. Hvad er dit bedste tærtefyld??

Jordbærtærte

2 Æg
3 spsk. Sukrin
150 g. mandler (malet til fint mel)
50 g. Kamutmel
1 tsk. Vanilje
1 tks. Bagepulver
et par dråber mandleessens.

Pisk æg og sukrin til en tyk hvid masse. Tilsæt vanilje, mandelessens og bagepulver. Rør det godt sammen og tilsæt kamutmel og mandelmel. Dejen er noget klistret. Smør en tærteform og fordel dejen i formen. Brug evt. en våd ske til at fordele med. Bag tærtebunden i en 180 grader varm ovn i ca. 10-15 minutter. Den skal kun netop være gennembagt. Afkøl tærten.

.

Comments

  1. Sandie says:

    Tak for opskriften.. den skal da helt klart prøves… 🙂
    Hvor køber man sukrin henne ?

    1. admin says:

      Du kan få sukrin flere steder. Helsekosten. Føtex har multisød (det er det samme) og Frk. Skrump har supersød.

  2. Mie says:

    Jeg lavede også lige jordbærtærte i går. Næsten samme bund-opskrift, lige når den kommer ud, putter jeg mørk hakket chokolade på og smører det ud, når det er smeltet. Når chokoladen er stivnet, putter jeg en kogt vaniljecreme på og smøre den ud i et jævnt lag, derefter lægger halve friske jordbær på hele tærten, og til sidst har jeg udblødt fire stykker husblas med noget sukkerfri saft, som jeg hælder over og lader stivne i køleskabet – så har man en jordbærtærte, som minder om den, man kan købe ved bageren.

    1. admin says:

      Jeg har aldrig fået kastet mig ud i det med husblas, men det lyder lækkert og overvejer at prøve det:-)

  3. Helle says:

    Nøj det må prøves! Hvor stor var tærteformen du bagte det i? Jeg har kun en enkelt (har aldrig bagt tærte før, da manden ikke er så vild med det) og den er ret stor, kan næsten forestille mig, at tærtefaden skal have en lidt mere ræsonnabel størrelse, så jeg er smadder nysgerrig hvor stort et fad jeg skal have fat i. På forhånd tak.

    1. admin says:

      Det er bare et almindeligt tærtefad. Tror ikke det har den store betydning om det er et par cm. fra eller til. Jeg skal dog huske at måle faddet jeg brugte:-)

  4. Line says:

    er der nogen der har forslag til en vaniljecreme?

    1. admin says:

      Hej Line

      Du kan finde en opskrift på vaniljecreme under fastelavnsbollerne http://pcoliv.dk/fastelavnsbollerfl%c3%b8deskumskager/

      Ellers mener jeg også at ISIS laver en vaniljecreme, hvis du altså kan tåle kunstige sødestoffer:-)

  5. Line says:

    Hej Igen.
    Tusind tak for svaret, er så glad for at jeg har fundet din hjemmeside fik konstateret pcos d. 21. marts 2011. Så nu skal denne kage afprøves.
    MANGE TAK:)

  6. Heidi says:

    Halløj, jeg bagte tærten i lørdags, den smager godt…men jeg synes den blev tør (tærtebunden) mangler der måske noget fedtstof??
    Jeg piskede flødeskum og blandede det med Cheasy vanille og kom jordbær i, det smagte virkelig godt. Så selvom at tærtebunden var hård og tør, så vil jeg bage den igen.
    Ja det er bare så godt med denne her hjemmeside, den bliver tjekket HVER dag.
    Heidi☺☺

    1. admin says:

      Heidi, jeg tror altså at du har givet bunden for lang tid i ovnen;-) Prøv noget kortere tid næste gang.

      Det lyder som lækkert fyld du lavede. Og tak for de rosende ord:-)

  7. Sarah says:

    Umm det lyder godt nok som en lækker opskrift og må man virkelig spise sådan noget når man har PCO? Jeg er meget ny i denne PCO verden, så har endnu ikke styr på al det vi må og ikke må 🙂 Det kommer nok.
    Rigtig god blog du har her… Den er jeg glad for at have fundet 🙂

    1. admin says:

      Du må gerne spise sådanne noget:-) Men du skal tænke på at der er mange kalorier i. Så det er bestemt ikke til hverdag. Men til festlige dage er det rart at kunne spise noget, som man ikke reagere på:-)

      Held og lykke med det.

      1. Sarah says:

        Umm det lyder dejligt at det nogengange kan være muligt at forkæle sig selv lidt 🙂
        Jeg kan ikke rigtig finde ud af om man må spise nødder og et par stykker mørk chokolade hver dag eller om det bliver for meget???
        Synes simpelthen der er så meget at hitte ud af 🙂

  8. Line says:

    Hej igen
    Bagte kagen for en uge siden, det er den bedste jeg har bagt af de pco venlige:) kan anbefales.

  9. Rikke Johnson says:

    Uhmm det lyder virkelig lækkeret skal absolut afprøves en dag hvor vi skal hygge…jeg er ny i denne verden (præcis 1 mdr.) og denne hjemmeside er helt fantastik 🙂 der er mange opskrifter jeg gerne vil afprøve.

  10. Helle says:

    Så fik jeg endelig bagt denne kage. 🙂
    Dej var der ikke særligt meget af, kunne ikke engang fordele det i hele min springform, så det blev bare en lille flad kage inde i midten. Næste gang laver jeg dobbelt-portion. 🙂

    Af “fyld” brugte jeg din opskrift på blåbærcreme, men brugte bare brombær i stedet, og så med hakket chokolade på toppen. Jeg brugte forresten også hjemmelavet mandelmel, og kagen blev en del mørkere end her på billedet, men det gjorde intet.

    Det var simpelthen en fantastisk oplevelse. Kæresten og gæst spiste med stor appetit, det var en kæmpe succes! OG så var den nem at gå til, for en som mig, der er en nød i et køkken. Det var så nemt og ligetil, ingen dikkedarer, og resultatet var fremragende.

    Tak for en skøn opskrift! 😀

  11. Helle says:

    Så er jeg her igen. Jeg har siden mit forsøg ovenfor forsøgt at bage kagen to gange yderligere. Begge gange med stor succes.
    Som skrevet toppede jeg den første gang med blendede frosne brombær + flødeskum. Anden gang kogte jeg brombær m. sukrin og maizena og vendte det i flødeskum, og jeg vil klart anbefale at koge bærerne, fordi det giver en lækker tyk og cremet topping.
    Tredie gang skulle jeg til familiefødselsdag, og så valgte jeg svigerfamiliens yndlingsbær: blåbær. Igen kogte jeg bærerne med lidt maizena og sukrin, men denne gang smed jeg også indholdet fra en vaniljestang deri, da min svigerinde elsker meget søde ting.
    Restultatet var igen en lækker cremet topping, og jeg toppede yderligere med hakket chokolade.
    Svigerfamilien spiste gladeligt, jeg var meget glad for at den blev modtaget så godt. Tak for en skøn opskrift! 😀

  12. Helle says:

    Jeg har bagt denne tærte 3 gange i weekenden. Den er altså bare god. Jeg kom mørk 86% chokolade på tærtebunden da den kom ud af ovnen. Efter nedkøling kom jeg hindbærmousse på og pyntet med friske hindbær samt hakket mørk chokolade.

    jeg kan så fortælle at jeg tidligere har bagt denne tærte med affedtet mandelmel fra funktionelmad. Det var ikke et hit. Tærtedejen blev bare en stor tør klump og det blev kun værre da den blev bagt. Så affedtet mandelmel kan ikke anbefales.

    1. admin says:

      Lyder skønt med hindbærmousse:-)

      Man kan sagtens bruge det affedtet mandelmel fra Funktionelmad, men man skal bruge meget mindre:-)

  13. Joy says:

    Jeg har læst i flere opskrifter på jordbærkage at man ligger et lag marcipan ovenpå tærte bunden. Er det mon nødvendigt i denne opskrift? 😊

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *