Keftedes (græske frikadeller)

græske-deller

Denne opskrift er en af de første på bloggen. Nu har den fået nyt billede og nyt liv. For de græske deller er bare skønne. Især når de ligger i denne helt specielle tomatsauce. Jeg kan varmt anbefale den. Og så sender den os jo direkte til de varme himmestrøg 🙂  Og det kan man godt bruge i denne kolde tid. Sådan at flyve i tankerne til sol, sommer og varme:-)  

Keftedes kan laves på 1000 måder. Hver græsk husmor har sin egen opskrift. Denne er let at gå til og smager fantastisk med tomatsauce (se link i bunden af indlægget), lidt grovpasta og nogle grøntsager. Squashpasta, tzatziki og græsk salat vil også være lækker til. Og man må bestemt ikke glemme revet lækker ost på;-)

Oprindelig opskrift er fra d. 28. december 2010

 

 

 

 

 

Comments

  1. Anita Kristensen says:

    Det ser simpelthen så lækkert ud. Har planer om at lave det i løbet af ugen. Skal dog lige høre, om rødvinseddike er det samme som mørk balsamico?

  2. admin says:

    Nej Anita – det er det ikke. Balsamico er sødere (og der er sikkert en masse andre ting) Du vil få en sødere udgave, men tror altså ikke at det gør så meget. Jeg ville godt turde at bruge det:-)

    Rødvinseddike: Det er noget med at man tilsætter nogle eddikesyrebaktier til rød- eller hvidvin, og så venter men til det er blevet til eddike.

    Balsamico laves vist på vidruemost. Den varmes og hældes på træfade og disse står i flere år. Det bruges mest til salater osv.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *