Konfekt guf

Jeg lavede disse lækre konfekt ting i går, med min 3 årige datter. Det forklarer udseende på konfekten;-) Men for mig er jul ikke om at konfekten bliver perfekt, men mere om hygge og nærvær:-) Min datter nød at putte tingene i de små forme. De blev rost meget af gæsterne og jeg lod mig overtale til at lægge dem på bloggen:-) Jeg synes også at sammensætningen var superlækker. Men må da indrømme at jeg gerne ville lave nogle der var lidt mere perfekte af udseende;-) 

 

Konfekt Guf.

100 g. mørk Chokolade
100 g. Marcipan (se opskrift nederest)
150 g. Nougat
ca. 20 Nødder (jeg brugte usaltet peanuts)

Smelt den mørke chokolade. Hæld en lille klat i hver form, så det dækker bunden. Rul små kugler af marcipan, tryk dem flade, så de passer i formene. Put lidt finthakket nødder i formen. Smelt nougat i microovnen. Det skal have meget lidt, måske kun 10-15 sekunder. Det skal kunne rører og være blødt. Får du givet det for meget så lad det køle af, til du har en tyk masse. Put nougat i en sprøjtepose og sprøjt lidt nougat i hver forum. Så der kommer top på formene. Stil det i køleskabet til nougat er stivnet. Pensl med den mørke chokolade. Serveres kølige

Tip:
Kop evt. lidt nødder på toppen.
Nougaten kan evt. blandes med lidt sprut eller appelsinskal:-)Man kan også riste nødderne på en tør pande, inden man hakker dem. Det giver også en dejlig anderledens smag.

 

Hjemmelavet marcipan http://pcoliv.dk/marcipan/ ellers køb sukkerfri.
Hjemmelavet nougat http://pcoliv.dk/ida%c2%b4s-nougat-af-ida-lysdahl-fahrenholtz/
 

.

 

Comments

  1. Hult says:

    Husk på at det ikke er udseendet der tæller – men det indvendige 😉 Skønt at din datter nød at lave dette flotte konfekt, sig til hende at jeg synes de er rigtigt fine 🙂

    1. admin says:

      Det skal jeg gøre, Hult – tak:-) Jeg synes nu også at de er flotte:-)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *