LCHF hvedeknopper og to andre udgaver af hveder
Fredag er det store Bededag og det betyder at vi igen skal fristes af dejlige hveder i butikkerne. Heldigvis har jeg jo lavet et par udgaver tidligere, der kan bruges og som smager rigtig godt. Men I skal også have en ny lækker udgave, som endda er LCHF.
Der er denne udgave – Hveder a la PCO De er lavet i muffinsforum og er meget luftige.
Der er også disse – Grove hveder. Det er lidt mere grove boller, som har hvederformen:-)
Men vi skal dog også have en LCHF udgave:-) Jeg synes det lykkes rigtig godt med de her. Nu har jeg jo smagt alle tre udgaver og det kan være svært at vælge. Jeg synes faktisk at alle tre udgaver er gode. De er meget forskellige, så prøv at finde den udgave du bedst kan lide:-)
Her er så de nye dejlige LCHF hvedeknopper – som man så kan overveje måske skulle hedde noget andet, da der ikke er hvede i:-)
LCHF hvedeknopper
4 æg
100 g. Philadelphia ost
2 spsk. FiberHusk
1 dl. Mandelmel
2 dl. mælk
2 tsk. bagepulver – med top
1 tsk. salt
1 spsk. Sukrin+
100 g. smør
1 dl. Kokosfibre
1 dl. solsikkekerne (malet fint til mel)
1-1½ kardemomme (alt efter hvor stærke du vil have dem)
1 æg til pensling
Pisk æggene tykke. Tilsæt mælk, fiberhusk, Philadelphia ost, bagepulver, salt og sukrin. Pisk det godt. Tilsæt derefter mandelmel, kokosmel, smeltet smør, og kerner. Pisk det godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter. Afsæt 9 skefulde dej på 1 bageplade med bagepapir. Form dem firkantet med en våd ske. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en 220 (varmluft 180 grader) ovn i ca. 10 minutter.
Tip: Bag bollerne i et ovnfast fad. Så hæver de opad og ikke som mine udad;-)
Serveres lune med dejligt smør på.
Hej Nina
Hvordan tro du det vil virke hvis man i https://pcoliv.dk/hveder/ udskifter kamutmelet med kokosfiber? Og hvor meget tro du der skal bruges?
Glæder mig til hveder;-)
Det er da bestemt et forsøg værd, Anne. Men jeg er næsten sikker på at kokosfibrene suger mere end kamut, så brug mindre.
Lad mig hører hvordan det går.
Hej Nina,
Jeg forstår ikke, hvorfor du former dem med ske. Min dej var så fast, at jeg kunne forme med hænderne. 🙂
Fulgte dit tip, og brugte et ovnfast fad… Nøøøj hvor er de gode! 🙂
Det er jeg glad for at høre:-) Godt at du kunne forme dem med hænderne.