LCHF Fødselsdags Chokoladekage:-)
HIP HIP HURRA, i dag er det min fødsesdag:-) Det skal da fejres:-) Så derfor får I en helt gratis lækker opskrift på den skønneste chokoladekage. Den ser ikke ud af meget, men smager helt fantastisk. Og som en ekstra give får I rabat hos Viivaa. Læs her hvordan https://pcoliv.dk/paskerabat-hos-viivaa/ Kagen her er en stor udgave, men den holder sig skønt i et par dage. Det er første gang jeg prøver at bruge kakaosmør, men bestemt ikke sidste gang:-) Hold da op en lækker smag. Gæsterne roste kagen rigtig meget:-)
Chokoladekage med chokoladesmør
6 æg
2 spsk. FiberHusk/Skallin
1 dl. Sukrin+
1/2 dl. Kakaosmør
50 g. smør
4 dl. mælk
3 dl. Mandelmel
1 dl. Kokosfibre
1 dl. kakao
150 g. chokolade
1 spsk. vanilje
2 tsk. bagepulver.
Pynt: Sukrin melis.
Pisk æggene og sukrinen tyk. Tilsæt husk, mandelmel, kokosfibre, vanilje, kakao og bagepulver. Pisk det godt. Varm mælk chokolade, kakaosmør og smør i en gryde. Det må ikke koge. Skal kun varmes til chokoladen er smeltet. Held det langsomt i æggemassen, mens du rør. Hæld dejen i en smurt form og bag ca. 30 minutter i en 180 grader varm ovn (200 grader normal ovn). Bagetiden afhænger af formen.
Den kage lyder lækker.. Tillykke med fødselsdagen ;0) Nyd dagen..
Tak Bobo:-)
Kan man erstatte kakaosmør med noget andet?
Du kan tilsætte lidt ekstra smør, men du kommer til at mangle lidt chokoladesmag;-) Tror dog det går an:-)
kan man bytte mandelmel ud med noget andet .. der vi har en der er allergiker over for mandler og nødder 🙂