Low Carb frokost – min nye E-kogebog:-)

Forside_frokost (1)

Hvor har jeg dog glædet mig til denne dag:-) Til endelig at kunne vise jer hvad jeg har arbejdet hårdt på de sidste par måneder. Det er min 6. kogebog og  ude tvivl min absolut bedste kogebog, hvis jeg selv må sige det;-) Jeg har virkelig gjort meget ud af billederne og opskrifterne. Hvad går denne nye bog så ud på? Jo, den er fyldt med spændende opskrifter til frokostbordet og til madpakken:-)

Frokosten er ofte det mest problematiske måltid at sammensætte, når man spiser en kost med få kulhydrater. Dengang man bare kunne tage et stykke rugbrød med pålæg, var det hele jo nemt. Men for os der ikke vil spise eller ikke kan tåle rugbrød, så kan det være svært at finde alternativer. Personligt bliver jeg især  udfordret, når jeg skal lave frokost bord (jul og påske) til andre. At lave retter der ser spændende ud og som man ikke skal have brød til. Pyh, bliver hel svedt ved tanken:-)

Derfor bestemte jeg mig i efteråret til, at min næste bog skulle være en frokostbog. En udfordring til mig selv;-) Og hvor har det dog været sjovt at lave:-) Jeg håber I bliver lige så glade for den som jeg er:-)

Hvem henvender Low Carb frokost sig til?
Bogen er velegnet til dig der spiser Low carb, LCHF (se boks på hver opskrift), KISS, Din PCO-diæt, almindelig vægttabskost og folk med glutenallergi (et par opskrifter indholder dog lidt rugmel eller hvid hvede). Måske tænker du at det er lidt mærkelig sammenblanding, men faktisk er disse kosttyper ikke så forskellige. De er alle kost med få kulhydrater. Der er dog lidt uenighed om hvor stor en del af kosten der må komme fra kulhydrater. Derfor har jeg sat det til maksimum 33% (ofte meget lavere), for så kan alle kosttyperne bruge opskrifterne.

Hvis du spiser efter Din PCO-diæt
Opskrifterne er 100% perfekte til denne kost. Opskrifterne er lave på kulhydrat og indeholder hverken hvedemel eller sukker.

Hvis du spiser LCHF
Hvis du spiser LCHF, vil du have brug for mere fedt, end der er i grund opskrifterne. Der har jeg indsat en grøn boks ved hver opskrift, som fortæller hvordan man kan få mere fedt i opskriften. Energiberegningen passer så ikke, men det bruger man også sjældent når man spiser LCHF.

Hvis du spiser KISS-kost
Opskrifterne har energiberegning og ingen af opskrifterne indeholder 33% kulhydrat. Men opskrifterne har ikke en 3 x33% fordeling. KISS kosten bliver ofte brugt med et maksimum indhold på 33% af kulhydrat og hvor fedt og protein, kan svinge. Men hvis du spiser KISS-kosten striks og kun vil spise den fordeling, må du lave lidt om i opskrifterne, men det vil være nemt.

De lækre opskrifter
Det har været vigtigt for mig at bogen ikke bare blev fyldt med brøderstatninger. For brøderstatninger indeholder intet mange kulhydrater eller meget fedt. Og personligt spiser jeg ikke så ofte brød til frokost. Engang imellem får jeg dog lyst og her kan jeg varmt anbefale de boller jeg har brugt til at lave Roastbeef sandwich af. De er er rigtig godt.

Der er flest opskrifter i bogen uden nogen former for brød. Netop for at udfordre mig selv, har jeg været meget kreativ:-) Du finder blandt andet opskrifter på æggeruller, lakseroulade, wannabe kartoffelsalat med frikadeller, mini meatza med frække fritter, kold edamamesuppe, tundeller, Broccolitærter med skinke, fyldte peberfrugter, pizzasnacks og meget, meget mere.

Bogen er gratis og kan hentes her

Low Carb Frokost

 

Her ser du nogle af billederne til de lækre opskrifter i E-kogebogen Low carb frokost

 

 

roastbeef sandwich

Roastbeef sandwich

Skinkesnacks

Skinkesnacks

Æggeruller

Æggerulle

Pizzasnacks

Pizzasnacks

Fyldte æg

Fyldte æg

Edamabrød med kylling

Edamamebrød med kylling

Friske rejeruller

Friske rejeruller

3 thoughts on “Low Carb frokost – min nye E-kogebog:-)

 1. Ej hvor ser det lækkert ud – spændende 🙂

  Er det egentlig OK at spise rispapir (er det ikke hvad du bruger i din friske rejeruller opskrift?).
  Jeg troede det var et no-go?

  1. Hej Laura

   Jeg vil klart mene at rispapir er ok, også når man har pco. Man skal kigge på måltidet som helhed. Der er rigtig mange kulhydrater i rispapir, men det lykkes mig at lave en sammensætning, så måltidet ikke overskrider 33% kulhydrat:-)

   Spiser man efter LCHF tror jeg ikke at det er ok. Men altså til “Din PCO-diæt” kan det fint bruges – hvis man kigger på det samlet måltid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *