Mit livs kamp 19

Dagen i dag er bare noget l… Dårlige nyheder, som gør mig bange og jeg har det virkelig skidt. Men det meste af indlægget er skrevet i går, så I får det. Normalt ville jeg ikke post noget på sådanne en dårlig dag.

Blodprøver der gør mig bange.
I sidste uge fik jeg taget blodprøver igen og fik bla. taget den CA-125 der kan vise om man har kræft. Lige den blodprøve er jeg meget nysgerrig om, så derfor gik jeg på Sundhed.dk for at finde resultatet. Der har jeg så lige set at CA-125 desværre er steget igen. Det er nu på 32,7 (d.19/6 var det på 9,4) Det gør mig vildt angst. Selvom tallet stadigvæk er indenfor normalen, så tyder det jo på at der desværre er noget galt igen. Så de har nok ikke fået det hele med ud alligevel. Det er bare så pisse frustrerende ikke at kunne komme i gang med den kemo. Jeg har først tid d. 12. hos onkologerne.

Hvad skal jeg lægge i den stigning i tallet? Er det bare en infektion, er det tyktarmen eller er det kræften der er begyndt at brede sig igen. For pokker jeg er bange. Jeg er ved at køre helt ned ved tanken om flere undersøgelser, operationer osv. Jeg ved simpelthen ikke hvor jeg skal finde kræfter til det. Jeg har ikke mere at give af og trænger bare sådan til fred og ro.

Jeg er nok ekstra nervøs omkring det hele da jeg de sidste par uger ikke har haft det så godt. Mine tarme blive ved med at drille, jeg har nogle gange blod i urinen og jeg er bare så træt – altså ekstra træt. Var til lægen i fredag med en urin prøve, da jeg mistænkte blærebetændelse, men det var det ikke.

Resten af indlægget her skrev jeg i går. Det er af en lidt anden stemning. Heldigvis. Nu er det skrevet og i får det, selvom det ikke lige passe på de møg  nyheder jeg lige har modtaget.

CT-Scanning
I starten af ugen blev jeg ringet op af Onkologerne på Roskilde. De vil rigtig gerne have mig i gang med kemo og vil have en samtale med mig. Jeg fortalte dem at gynækologerne ikke mener at jeg er klar endnu, da såret ikke har lukket sig endnu (og der er lang vej), men de insisterer. Så nu har jeg fået en tid d. 12. I den forbindelse vil de gerne have at jeg fik taget blodprøver og en CT-scanning inden. Så torsdag blev jeg ringet op at der var et afbud og at jeg kunne blive scannet fredag. Pyh, det var ikke lang forberedelse jeg fik der. Min OCD gik selvfølgelig amok og jeg følte det som et overgreb. Hader bare når der bliver bestemt over mig på den måde.

Nå, men jeg mødte nu op fredag morgen. Det er jo ikke en undersøgelse der som sådan gør ondt og det skal bare overstås. Men det var faktisk en rigtig hård omgang denne gang. Sygeplejersken kunne ikke finde en blodårer at lægge det lille rør i (hvor igennem jeg skulle have kontrastvæsken. Hun stak og stak og rodede rundt. Og det gjorde bare så ondt. Til sidst (4 stik) lykkes det hende dog at lægge den i mit håndled. Jeg blev rigtig dårlig af den kontrast væske jeg fik sprøjtet ind. Jeg var så tæt på at kaste op og jeg kogte helt vildt. Pyh, for en omgang. Nu skal jeg så bare vente til d. 12. på at få svaret.

I denne CT-Scanning og med blodprøverne skal de gerne kunne se om de har fået fjerne al kræften eller om de glemte noget. De vil også kunne se om det har bredt sig osv. Jeg satser selvfølgelig på at de har fået fjerne det hele, som de sagde, men må indrømme at jeg er noget nervøs. Det er lang tid siden at de har ville tage mit CA-125 tal, så ved faktisk slet ikke hvordan det står til.

Søvnløs
Både CT-scanningen og af andre grunde (som jeg dårligt ved hvad er) gør, at jeg ikke sover om natten. Ligger bare der og kigger op i loftet. Når jeg så får ondt i kroppen står jeg op. Jeg kan stadigvæk kun ligge på ryggen og ikke på siderne. Så har altså kun en sovestilling. Hvilket bare ikke er nok. Min fibromyalgi går helt amok. Nå, men så sidder jeg der i sofaen om natten. Er træt med træt på om dagen og det hele er bare noget l… Jeg har dog fået en lille æske med sovepiller af lægen. Det er ellers ikke noget de vil give mig. Så engang imellem tager jeg dem. Bare for at kunne eksisterer.

Ingen bedring
Da hende den søde sårsygeplejesker var her i tirsdag, kunne hun slet ikke måle nogen forbedring i mit sår. Hun kunne stadigvæk måle en gang på 8 cm. Øv, det slog mig godt nok lidt ud. Men når jeg ikke får sovet og ikke passer på mig selv, så heler jeg ikke. Det er jo logisk. Men hvad skal jeg gøre? Jeg føler mig så presset af hverdagen og omgivelserne, at jeg føler jeg må gøre meget mere end jeg burde og kan. Alle glemmer nu at jeg stort set er samme sted som for 5 mdr. siden. Selv Robert glemmer det (hvilket jeg forstår). Men det er bare hårdt. Nu har jeg sagt stop. Jeg må passe på mig selv. Jeg kan ikke særlig meget og Robert må tage over. Det må så have de omkostninger det har, men ellers bliver jeg aldrig rask igen.

Skema
For ikke at glemme at passe på mig selv, har jeg lavet et uge skema. Der står hvad jeg skal time for time, hver dag. Der er f.eks lagt ind at jeg skal gå en tur hver dag, sove og lave mindfullness. For det er altid de ting, jeg lader være med, for at lave noget af det jeg ikke burde. Jeg har tidligere kørt efter et lignende skema, da jeg led af stress og dengang var det en stor hjælp. Det håber jeg også at det bliver nu. En sygeplejerske huskede mig på det og det er en super god idé. Så det starter i morgen 🙂 Jeg glæder mig faktisk til at komme i gang og håber det kommer til at gøre underværker.

Som noget nyt vil jeg til at gå tur hver dag. Bare lige rundt om villavejen her. Men det må og skal jeg. Håber det hjælper til tarmfunktionen og til at jeg efterhånden kan lidt mere. Men må indrømme at det ikke er lysten der driver mig. Det gør så ondt at gå. Ondt i maven, i mine tarme og ikke mindst i min lænd. Men jeg må kæmpe for det 😉

Skøn weekend med dejlige stjernestunder 🙂
Vi har haft en skøn (og hård weekend). Fredag var der Holbæk aftensalg. Der var byen lukket af, der var musik i gaderne, madboder, massere af tilbud osv. Super hyggeligt. Vi sad ude og spiste, nød at se på alle menneskene og hilste på venner og bekendt. Dejligt. Dog var det super hårdt for mig og nok også lidt for hårdt. Men jeg ville med for børnene havde glædet sig så meget. Heldigvis er der rigtig mange bænke i Holbæk 😉

Lørdag var der høstmarked på økogårdene i Danmark. Vi valgte at køre ud og besøge Stensbølgård, der ikke ligger så langt her fra. Det var en helt fantastisk oplevelse, som jeg vil lave et helt indlæg om en af de nærmeste dage, for der var så mange gode oplevelser og vi har købt så mange lækre grøntsager, at det kræver et helt indlæg 🙂

IMG_0491

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *