Mit livs kamp 2 -PET/CTscanning og hyggeturen til Århus

 

Dagene efter operationen var seje. Jeg synes virkelig at jeg havde det dårligt, både psykisk og fysisk. Yderligere måtte jeg kæmpe med lægen om at få sovepiller og smertestillende. Da det var påske var det nærmest en umulighed. Jeg havde ellers spurgt på sygehuset og havde fået at vide, at jeg bare kunne ringe til dem på et udleveret telefonnummer. Så der var ingen problemer. Det var der så bare alligevel. Efter 24 timer viste det sig at de ikke kunne gøre mere for mig. Om det så er søndag eller ej. Nå, klarede trods alt de dage også.

Men hvor blev der dog tænkt mange tanker i de dage. Jeg valgte at hive familien med til Århus (det kan du læse om her) i selve påsken. For at vi kunne få nogle gode positive oplevelser at snakke om, i de næste hårde måneder der kommer. Jeg var nemlig desværre sikker på at jeg havde kræft, det drejede sig bare om at finde ud af hvor meget. Men først skulle jeg have en PET/CTscanning.

PET/CTscanning
Kun få dag efter operationen skulle jeg jo til denne “spion”scanning (kalder den det pga. PET). Jeg skulle igen være fastende og mødte op på Køge Sygehus. Jeg havde det stadigvæk dårlig efter operationen og gjorde opmærksom på det, men der blev ingen hensyn taget til det. Først skulle jeg have lagt et drop (åh nej ikke igen) og det var selvfølgelig igen et problem. De kan bare ikke finde mine blodårer. Hele tre gange måtte de rode rundt i min hånd. Og må indrømme at jeg var så fyldt af smerter i forvejen, at det roderi var lige ved at være for meget. Så fik jeg sprøjtet noget kontrast ind. Og også noget radioaktivt stof. Derefter skulle jeg ligge stille i 30 minutter. Så skulle jeg drikke noget kontrast. 900 ml. tyndt mælkelignende væske der smagte af appelsin. Det blev jeg godt nok dårlig af. Jeg havde bare så meget kvalme. Noget jeg normalt ikke lider af.

Så skulle jeg ind i scanneren. Jeg har prøvet sådanne noget før, i forbindelse med udredning af min fibromyalgi og i forbindelse med et piskesmæld. Selve scanningen tog ca. 30 minutter og var helt smertefri 😉 Dog fik jeg et hosteanfald midt i det hele. Ikke så smart, men det gik. Og så var jeg ved at kaste op. For pokker jeg skulle bare ud og have luft. Jeg kunne beholde mit tøj på under hele forløbet, bare ikke min bh. Så da scanningen var slut, var jeg hurtig ude af døren igen. Altså ikke så hurtigt, for jeg kunne knapt nok gå (pga. smerter fra operationen). Men hjem kom jeg.

Familiehygge i Århus
Onsdag skulle vi til Århus som jeg har skrevet meget mere om her. Den tur var så vigtig for mig, da vi længe ikke har lavet noget med børnene. De er ikke van til de store rejser (eller små), og kommer ikke så ofte nogle steder. Derfor skulle det her bare give noget på den konto. Og det gjorde turen så bestemt. Vi var bare sammen i de dage, hyggede, spiste, sov, så spændende ting og satte i den grad oplevelser ind på familiekontoen 😉 At få de her dage med glade børn, der bare hyggede sig og nød et ubekymret liv, det var guld værd. Selvom jeg kæmpede gevaldigt med smerter, det psykiske og manglende overskud, så fandt vi alligevel vores vej igennem. Robert har slemt mig gennem Århus som en gammel dame, der hængte på hans arm og alt foregik i slowmotion, men vi hyggede os 😉

Lørdag tog vi hjem igen og fik hyggede et par dage herhjemme. Jeg sov næsten de første 24 timer – så hård havde turen været for mig 😉 Nu var der kun at vente til det blev onsdag og jeg kunne få besked.

butterflies-1655657_640

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *