Mit livs kamp 29 – Jul, tanker og Dejlige besøg

Godt nytår – det er vist et passende sted at starte denne gang 🙂 For pludselig skriver vi år 2018. Vi har forladt et år, som på alle måder har været det værste i mit liv. Hvor følelserne har buldret op og ned, hvor sygdom har fyldt alt, hvor frygten for døden har fyldt hvert et åndedrag og hvor det bare har været svært. Men heldigvis kan man bruge nytåret, til at trække en streg i sandet. Sige her til – og ikke længere. Nu vil jeg ikke mere. Og det er så lige det jeg har gjort. Jeg er 100% sikker på at 2018 bliver det år, hvor jeg bliver kræftfri og får det rigtig godt 🙂

Julen, familien, tanker
For at starte hvor vi skiltes sidst, så var det lige før jul. Julen har været fantastisk og samtidig rigtig svær for mig. For at tage det gode først (og det er vigtigt), så pyntede vi juletræ lille juleaften. Hyggede os, bare os 4 med risengrød og forventningsglæde til den store aften. Selve juleaftensdag (d. 24.), vågnede børnene forventningsfulde op. Drillenissen  havde været med gaver,  og sørmer om ikke julemanden også havde været på besøg. Han havde lagt to gaver under træet. Det var en Ipad til hver af børnene. Fantastisk gaver, som kunne holde dem beskæftiget i nogle timer 😉

Kl. 16,00 kom farmor og farfar. De mennesker som børnene og vi elsker mest, og det var så perfekt at tilbringe denne aften med dem. Vi startede med pakkeleg og aftenen forløb i et stille og roligt tempo. Middag med and og flæskesteg, pause hvor vi dansede om juletræet, åbnede et par gaver, isdessert (ikke ris a la mande, men de største lækreste isdesserter), kaffe, hjemmebag, hygge og gave åbning. En virkelig dejlig aften, hvor alle fik det de ønskede sig. Der var i år tænkt ekstra over gaverne og især jeg var meget heldig 😉 Der var mange kærlighedsgaver og ikke bare tilfældigheder 🙂 Børnene mærkede hvor meget denne aften betød for mig, så det tog det helt stille og roligt. Det var så skønt.

Filmen knækkede dog lidt for mig et øjeblik. Når jeg bliver super træt, så kan jeg bare ikke mere og kan slet ikke håndtere at tingene ikke går efter mit hoved. Jeg bliver så træt at det er ubeskriveligt. Og så bliver jeg gal. Skælder alt og alle ud. Heldigvis ved mine forstående svigerforældre hvad der er galt og vi klarede os ud af situationen, på kort tid. Det gjorde mig dog ked af det. Det er jo ikke det jeg vil. Men vi klarede krisen og fik vendt stemningen igen. Et sammenbrud sker når jeg har presset mig selv alt for meget. Jeg vil jo gerne det hele og alt skal være perfekt. Det er desværre bare ikke muligt i disse dage.

1.juledag var vi hjemme. Ryddet op og slappede. Legede med alt det nye legetøj, spil osv. En rigtig skøn hyggedag.

2. juledag var vi så til julefrokost hos farmor og farfar. Det var så hyggeligt og jeg nød virkelig at kunne slappe af og komme lidt ud. Svigermor havde sørget for alt. Jeg havde røget laks, makrel og røræg med, så det var jo stort set intet 🙂 Alle havde en hyggelig dag. Der blev snakket og bare hygget igennem. Tak for en skøn dag 🙂

Julen har som I kan se været rigtig dejlig og jeg har forsøgt at nyde hver et lille bitte sekund. Men jeg har også haft mange svære følelser. Det har hængt i baghovedet at det måske er min sidste jul. Selvom jeg har besluttet at det ikke er det, så hænger den stadigvæk i mig. Og det har gjort at jeg har fået angst og panikanfald. Heldigvis mest om natten, hvor børnene har sovet, men er også brudt grædende sammen midt i det hele. Det er svært. Dødeligheden er kommet tæt på og det gør ondt.

Jeg har ville have at denne jul skulle være perfekt. Sådan med gode minder og nærvær. Hvis det var den sidste, så skulle børnene huske mig og denne jul, som det dejligste. Jeg tror og håber at det lykkes.

Tanker om min familie har også fyldt rigtig meget. For i år er det 6 år siden at mine forældre valgte ikke at se mig og min familie mere. Min mellemste søster valgte jo desværre at følge dem. Det har været svært for mig, for på trods af alt elsker jeg dem jo. Min søster valgte at dukke op på hospitalet efter min operation, men har efterfølgende igen fravalgt mig. Hun havde åbenbart et behov, som skulle opfyldes, på bekostning af mine følelser. For at blive fravalgt igen af hende, er noget at det sværeste jeg har oplevet. Jeg har tænkt meget over min familie her i julen. Har jeg brug for at se dem igen? Har mine børn? Jeg er nået frem til, at det er en dør, der nu er lukket og forseglet. Intet godt kommer derfra nu. Mine børn skal kun være sammen med mennesker der vælger dem og elsker dem. De har jo så tidligt mødt svigt, at det er ikke noget jeg skal bringe tilbage i deres liv.

Jeg må så sige at jeg savner min søster af hele mit hjerte. Jeg var så glad da hun besøgte mig i sommers på hospitalet. Jeg havde en tror på at vi kunne finde en måde at være i hinandens liv igen. På en eller anden måde. Men sådan skulle det ikke være. Jeg har også været overrasket over at mine forældre ikke har haft brug for at kontakte mig efter min sygdom (især denne anden gang). Hvordan kan man som forældre undlade at skrive et par ord til sit barn og børnebørn i denne situation? Men det viser mig hvor lidt jeg og min familie betyder for dem. Heldigvis står jeg jo så ikke med det problem med at skulle tage stilling og sige nej. Det havde dog været en fantastisk menneske gestus med et brev, en håndsrækning, en gave til børnene eller andet fra deres side. Men nej – og nu er døren lukket fra min side. Jeg har taget et aktivt valg om, at de ikke skal såre mig og min familie mere. Og det føles faktisk godt. Jeg har følt mig fravalgt i 6 år, nu er det mit valg.

Heldigvis har jeg jo min ældste fantastiske søster. Hun har bare været der for mig i det sidste år og det har været fantastisk. Jeg glæder så meget til mange hyggelige timer i hendes dejlige nærvær, i det nye år 🙂 Og så har jeg min onkels familie. De betyder så meget for mig og der kan jeg slappe af. Der er jeg tryg og mine børn ligeså. Tak for det – jeg nyder hver en stund vi har sammen 🙂

Besøg fra England
Apropos min onkels familie. Så var min kusine (livslinen fra England), lige hjemme og runde DK her i julen. Hun valgte at komme en tur til Holbæk sammen med sin mor (min tante)  3. juledag. Det var så dejligt at se dem. Vi snakkede og snakkede og det var lige før at min kusine missede flyveren hjem 😉 Hvor jeg dog nød det besøg. Jeg hyggede mig så meget, fik grinet og tænkt på noget andet i nogle timer. Børnene hyggede sig også rigtig meget.

Vennebesøg
Vi har også haft besøg at nogle gode venner. De skrev og spurgte om de kunne hjælpe med noget. De ville gerne hjælpe med indkøb, rengøring eller hvad vi nu havde brug for. Og det er da et fantastisk tilbud 🙂 Det er venner vi har kendt i rigtig mange år og som vi ser et par gange om året. Jeg svarede tilbage at jeg det jeg allermest havde brug for var en hyggeaften, som før i tiden. Og det fik jeg 🙂 Det er den hyggeligste aften jeg har haft i meget lang tid. Vi snakkede om alt, købte pizzaer, fik is, snakkede, snakkede og snakkede. Børnene hyggede sig sammen og vågnede slet ikke op dagen efter (de havde haft det så godt og var helt brugte). Det var så skønt at føle sig normal igen og bare være sammen på en dejlig måde. Det er gode venner – så kæmpe tak til jer, for at være så dejlige 🙂

Nytårsaften
Så blev det nytårsaften. Vi havde bestemt os for at tage i Tivoli på denne dag. Vi har prøvet det før og det er så hyggeligt. Vi havde jo fået det dejlige gavekort, som jeg omtalte sidst. Vi ankom til Tivoli kl. 13,00. Det var desværre regnvejr, men det ignorerede vi. Børnene og Robert fik turkort, så alt skulle prøves. Det var lidt hårdt for mig, da bænkene var fjernet eller meget våde. Jeg havde dog taget en pose med at sidde på, så det gik. Det var så smukt i Tivoli og jeg nød virkelig alle lysene, udstillingerne og ikke mindst mine glade børn 😉

Vi var godt pakket ind i skitøj,  huer og vanter for det koldt 😉

 

 

Efter et par timer måtte vi ind og have varmen. Vi var så heldige at der var plads på Brdr. Prices Diner. Det passede helt perfekt. Vi havde ikke fået frokost, så slog måltiderne sammen 😉 Vi fik en skøn burger med fritter. Det var rigtig godt. Bøffen var af godt kød og smagte godt. Bollen var en ægte Brioche bolle, som jo bare er lækkert. Vi har slet ikke sådanne spisesteder her i provinsen, så børnene (især Laura), synes det var så sejt, at spise på sådanne et amerikaner sted. Og se lige her hvor lækkert det var.

Lidt sejt at spise på amerikansk diner

 Burger hos Brdr. Pices Diner

 

Så skulle vi ud og prøv mere og se resten af Tivoli. Vi købte også diverse snacks. Bla. blå popkort og nogle med karmel på. Nøj, de er gode. Jeg tror vi (børnene og Robert) prøvede stort set alt der var og nogle af tingene flere gange.

De to små sidder selvfølgelig øverst oppe på denne meget smukke karrusel.

 

Da klokken blev 20,00 kunne jeg ikke mere. Jeg kunne knapt stå på benene og Robert måtte nærmest bære mig hen til bilen. Men der var vi også fylde af oplevelser og indtryk. Fantastisk dag 🙂 Børnene og jeg som på vej hjem i bilen (1 time) og blev lidt friske. Vi tog nattøj på og puttede på sofaen under dynerne, mens vi grinede gevaldigt af 90 års fødselsdagen.  Så vi blev alle op til kl. 24,00, hvor vi hoppe nytåret ind med vand og sodavand 😉 Det var virkelig en rigtig skøn dag. Så vi kom godt ind i det nye år.

Mange, mange tak for jer der gjorde turen mulig 🙂

Jeg elsker hjertetræet

Desværre så kan man ikke helt fange skønheden på et billede. Men det var så flot.

Nytårsforsætter
Nu er det år 2018. Jeg ved at det første halve år bliver hårdt og fyldt med kemobehandlinger, undersøgelser og medicin osv. Men jeg tror faktisk på at det bliver rigtig godt. Jeg kan mærke hvor godt jeg har det nu efter 1 gang kemo (har faktisk ikke haft det bedre i flere år), og jeg er sikker på at det virker. Det bliver året hvor jeg bliver kræftfri og lever mit liv. For første gang har jeg ingen nytårsforsætter. Eller jo – at leve hver dag. Men det vel egentlig ikke et nytårsforsæt? Mere et mål 😉 Jeg vil leve og mærke hver en dag i 2018. Sætte pris på de dage der er gode og hvor jeg kan være der for mine børn.

 

Godt nytår til alle jer

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *