Posted by admin on april - 17 - 2014 | 4 Comments

grøntsagerSelvom det er påske synes jeg nu  at disse nyheder skal ud til jer;-) Derfor et lille hurtigt indlæg herfra. Frk. Skrump har ændret sine anbefalinger ang. grøntsager. Ikke at der er noget nyt i det, hvis I har spist efter Diætisthusets anbefalinger, men har i fuldt Frk. Skrumps anbefalinger er det meget store ændringer.

Det nye er nu at disse grøntsager nu må spises. Ikke alene da de så vil påvirkeblodsukkeret, men i et kombineret måltid. Altså et måltid hvor du får fedt og protein. Disse ændringer vil uden tvivl bringe lykke hos rigtig mange PCOpiger. Jeg har længe selv spist dem, men undladt dem af opskrifterne og billederen. Det kan jeg nu ændre og glæder mig vildt;-)

De omtalte grøntsager, som Frk. Skrump nu siger vi godt må spise i et kombineret måltid er:

Butternut squash
Græskar
Gulerod, varmebehandlet
Knoldselleri
Kålrabi
Pastinak
Persillerod
Rødbede
Skorzonerrødder

Og så er jordskok nu rykket over i den grønne zone og kan nu spises på lige fod med kål og agurker:-)

 

Det var da meget gode nyheder i i påske, ikk´?

Der ligger allerede opskrifter på PCOliv, med disse grøntsager. Du kan bla. finde Brunede Kartofler, Fløde kartofler, Bagt kålrabimos (fantastisk lækker), Linsedal, Perlehøne med cremetbyg, Spizy butternut squash suppe,

Husk også at der er kommet ny Facebookgruppe

PCO Danmark

 

perlehønebryst

 

4 Responses so far.

  1. Henriette siger:

    Jeg spiste faktiske ovnbagte løg, rødbeder og gulerødder igår, for første gang i meeeeeeget lang tid, flere år. Men igår tænkte jeg, at det ville jeg lige nyde :0)
    Det går ikke, hvis det kun er med protein? Der skal fedtstof til, ikk?

    • admin siger:

      De grøntsager hæver jo dit blodsukker. Fedt sænker det. Sådan groft set. Så godt med olie på;-)

      Som både Frk. Skrump og Diætisthuset siger, så skal man kigge på måltidet som helhed. De grøntstager ville jeg spise lidt af sammen med andre grøntsager og så godt med fedt og protein til:-)

  2. Rikke siger:

    Hvor er det skønt at der kommer med og med fokus på de gæykemisk indeks på madvarer, og at de bliver mere og mere præcise. Altid godt med flere grønsager ind i vores kost

    • admin siger:

      Synes nu at der har været fokus på GI og PCOkost i flere år. Men der kommer hele tiden nye målinger der viser nye ting. Derfor bliver der også ændret til og fra hele tiden.

      Det er svært at følge med i, så tror det klogeste er at lytte til sig selv:-)

      Og ja, skønt når udvalget bliver bedre.