Oksebov med løg & jordskokker som Labskovs – af Thomas Rode Andersen*

Denne fantastisk opskrift er fra bogen “Stenalder kost” af Thomas Rode Andersen. Jeg synes den ser helt vildt god ud. Og så er det en af de mange opskrifter fra bogen, som er velegnet til os PCOpiger:-)

Du kan købe bogen her Stenalder Kost

Og du kan læse min anmeldelse af bog her Anmeldelse

 

Oksebov

m e d  l ø g & j o r d s k o k k e r  s o m  l a b s k o v s

Ti l 4 personer

 

Kryddersmør

120 g usaltet økologisk smør • 3 spsk dijonsennep • 3 spsk fintsnittet purløg • ½ fed

hvidløg (kan udelades) • salt og peber

Pisk smørret hvidt og bland det herefter med sennep. Skyl og snit purløgene fint og pil og knus hvidløget. Bland begge dele i smørblandingen. Smag til med salt og peber. Sat små toppe af smørret på bagepapir og kom det i fryseren.

 

Labskovs

800 g oksebov • 3-4 zittauerløg • 1 lille krydderpose med 2 hele nelliker, 6 enebær og 4 laurbærblade • 1,2-1,4 kg store, friske jordskokker • revet skal af 1 økologisk citron • 1 kvist rosmarin • salt og peber • purløg (kan udelades)

Skar oksekødet i store terninger og kom dem i en gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring det i kog. Tag gryden af varmen, når vandet koger, og hæld vandet fra. Skyl kødet omhyggeligt og kom det i gryden i en ny omgang koldt vand, så det lige præcis dækker. Pil løgene, skær dem i terninger og kom dem i gryden sammen med krydderposen. Bring det i kog og skru ned for varmen, så overfladen knap skælver, og kog kødet helt mørt, ca. 1.-2 timer. Skum omhyggeligt af undervejs. Forvarm ovnen til 160 grader. Skræl jordskokkerne, skyl og riv citronskallen og vend jordskokkerne med salt, peber, citronskal og den skyllede rosmarinkvist. Pak jordskokkerne ind i et dobbelt lag stanniol og fold siderne sammen. Prik hul i det øverste lag, så dampen fra jordskokkerne kan slippe ud. Bag jordskokkerne møre i ovnen i ca. 45 minutter. Når både kød og jordskokker er møre, vender du det sammen, så jordskokkerne fungerer som jævner i kogelagen. Der skal gerne være ca. 1 dl tilbage, når jordskokkerne vendes i. Smag til med salt og peber.

 

Anretning

Server labskovsen med frossent kryddersmor og evt. bagte rodbeder og syltede perlelog. Drys evt. fintsnittet purløg over.

6 thoughts on “Oksebov med løg & jordskokker som Labskovs – af Thomas Rode Andersen*

  1. “evt. bagte rodbeder”

    troede ikke vi måtte spise rodbeder?

    Skal helt klart prøves af her til min kæreste fødselsdag 😀

    1. De bagte rodbeder skal du springe over, hvis du har PCO;-)Jeg synes ikke man behøver tilbehør til denne ret. Men lav evt. en dejlig salat.

  2. Lækker opskrift, tak for det.

    Jeg tænker over hvorfor du vil udelade ½ fed hvidløg. Der findes jo forskellige styrker, så det kan være man skulle vælge en med svag styrker fx. Messidrome Hvidløg hvis man ikke er så vild med den stærke smag der kommer derfra.

    1. Nu er det jo ikke mig men Thomas der har lavet opskriften. Det der står at man kan udelade er jo helt valg frit. Nok bare fordi alle ikke kan lide f.eks hvidløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *