Kvinden bag PCO-liv.

Jeg hedder Nina, er 45 år, gift med Robert og sammen har vi vores dejlige datter Laura, samt lille skønne Nicolai. Jeg er madblogger, opskriftsudvikler og kogebogsforfatter. Du kan se mine kogebøger og hente dem gratis her

Mit liv med PCO startede, da jeg som 10 årig fik p-piller pga. meget kraftige menstruationssmerter. Jeg spiste p-pillerne uden pause, til jeg mødte min mand og vil bestemte os for at få børn. Det blev til ca. 19 år med p-piller. Piller tog de væreste PCOsymptomer. Men jeg havde en utrolig sukkertrang, som har kostet mig mange frustrationer. Jeg havde også flere andre symptomer, som kraftig akne og overvægt.

Da jeg mødte min mand var jeg 30 år. Vi flyttede sammen i løbet af ½år og bestemte os hurtigt til at få børn. Jeg lagde p-pillerne på hylden og så gik det helt galt.  Min menstruation ville slet ikke blive regelmæssig og min PCO brød ud for alvor. Men jeg vidst ikke hvad det var. Først da jeg gik til gynækolog, for at få hjælp til at få børn, fik jeg beskeden – PCO.  Jeg valgte ikke at tage det seriøst, for jeg fik ingen information om at jeg måske kunne ændre mine mange pco symptomer.

Vi havde en lang og sej kamp for at blive forældre. Behandlinger, vægtstigning, nedture, abort osv. Til sidst bestemte vi os for at nu var det nok. Vi besluttede os for at adoptere. Det valg er vi i dag ufattelig glade for, da det har betydet at vi har fået Laura i vores liv. Laura er adopteret fra Etiopien. Senere er også Nicolai kommet til (også fra Etiopien).

I 2010 mødte jeg en fantastisk kvinde. Hun havde tabt sig 30 kg. ved at ændre sin kost til den der omtales i bogen “Spis dig gravid”. Hun inspirerede mig så meget, fordi hendes historie på alle måder mindede om min. Straks fik jeg læst bogen og begyndte at lægge min kost om. Efter ikke engang 2 uger  begyndte jeg at mærke en kæmpe forskel i min krop. Pludselig havde jeg ikke hovedpine hver dag, jeg var ikke oppustet, væsken i kroppen forsvandt og mange andre dejlig ting. Men mest af alt slap jeg af med et kæmpe problem som jeg havde haft i mange år om natten. Når jeg sov, så kogte mine ben. Jeg lå altid uden dyne (selv om vinteren). Det forsvandt og kommer kun tilbage hvis jeg ikke overholder den PCO venlige kost. Kiloerne begyndte også at falde af og min kropsopfattelse blev anderledens. Jeg takker af hele mit hjerte denne kvinde for at have inspireret mig, til at få et bedre liv.

Min vægt svinger dog meget op og ned. Jeg kæmper en evig kamp mod kiloerne, det indrømmer jeg. Men selvom jeg stadigvæk er tyk, så er det vigtigt for mig at spise mad som jeg ikke bliver syg af.

Min grund til at starte denne side er, at jeg selv manglede et sted, til at få inspiration til maden. Og jeg ved at mange PCO piger har det som mig. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet og har taget udfordringen op. Jeg håber at denne side kan være med det at gøre livet med PCO nemmere for alle os, der har denne sygdom.

Mine opskrifter er kun noget jeg har prøvet og noget vi spiser herhjemme. Derfor vil der være nogle fødevarer som ikke indgår i mine egne opskrifter. F.eks. har jeg allergi og tåler ikke skalddyr, chili, kunstige sødestoffer osv. Desværre er jeg heller ikke så god til at få lavet fisk. Her er det dejligt at I andre byder ind med opskrifter:-)

Jeg er ikke diætist, læge eller kok. Det kan man også se på mine opskrifter. Det her helt almindeligt mad, med ingredienser du kan finde i almindelige dagligdagsbutikker. Altså som de fleste danskere laver mad.  Har du brug for ekspert hjælp, så kan jeg kun anbefale at du henvender dig til en diætist eller læge.

Jeg tager meget gerne imod gode idéer, forslag, madopskrifter og andre spændende ting. Madopskrifterne må meget gerne være med billed.