Oreganobrød

Ofte får jeg lyst til brød, når andre sidder og spiser flutes. Synes det er det bedste ved at lave lækkert mad – altså det med at sidde og dyppe brød i lækkert dip:-) Men jeg synes måske ikke helt at jeg kan serverer “mit” brød til gæster. Man må jo indrømme at pco-venligt brød ikke er så lækkert som ciabatta brød osv.

Så jagten er gået ind på at lave brød som jeg kan serverer for andre. Grillbrødene er bestemt nogle brød, som alle kan spise med velbehag og også dette oreganobrød. Så gæster, nu er det slut med særbehandling, her i mit hjem;-)[password-protect]

Oreganobrød

4 dl. lunkent vand
25 g. gær
2 spsk. Oliven olie
1 spsk. Sukrin (eller andet sødestof)
2 spsk. Husk/Skallin
1 tsk. Salt
1 spsk. Oregano
2 fed hvidløg
125 g. Rugmel
500 g. Kamutmel

Udblød gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, skallin, sukrin, oregano og hvidløg (presset). Rør det godt sammen. Tilsæt rugmel og rør. Tilsæt kamutmel lidt efter lidt. Der skal kun mel i til dejen ikke klister mere. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Form dejen til en firkant ca. 2-3 ca. tyk. Læg den på en bageplade med bagepapir. Lad brødet hæve min. et par timer. Læg gerne et fugtigt viskestykke over. Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med oregano. Skær firkanter i bødet og bag det i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.[/password-protect]

.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *