Ostegratineret kinaradise og nakkefilet i Römertopf
Lækker og skøn ret, der kunne henlede tankerne på flødekartofler;-) Man kan dog ikke spise det i samme mængder som flødekartofler, men det gør jo heller ikke noget:-) Jeg beklager meget for billedkvaliteten. Mit kamera valgte selvfølgelig at stå af og jeg måtte hive det gamle frem. Og det er bare elendigt.
Nakkefileten er en af de lækre jeg købte fra TP netmarked Det er bare det bedste kød jeg længe har fået. Vi har slet ikke spist os igennem det hele endnu, men jeg vender tilbage med en update;-)
Ostegratineret kinaradise og nakkefilet i Römertopf
Ostegratineret kinaradise
1 kinaradise
1/2 liter piskefløde
50 g. revet ost
salt og peber
Nakkefilet
1 nakkefilet
5 æbler
1 løg
2 fed hvidløg
salt og peber
1 dl. vand
sauce:
1/4 piskefløde
1 svine bouillon terning
salt og peber
evt. lidt maizena
kulør
Tilbehør: dampet Romanesco
Stil Römertopf i vand i minimum 30 minutter. Hæld vandet ud;-) og læg stegen i. Skræ æbler og skær dem i kvarte. Læg dem rundt om stegen. Læg løg og hvidløg ved. Drys med salt og peber. Hæld vandet ved. Stil det i en kold oven og sæt ovnen på 160 grader i 3 timer.
Kinaradisen skraldes og skæres i meget tynde skiver (gerne med mandolinjern). Læg skiverne i et fad skiftevis med fløde, ost, salt og peber. Dæk fadet med sølvpapir og bag det 30 minutter i ovnen (sammen med stegen). Tag sølvpapiret af og giv det endnu 30 minutter (måske lidt længere).
Hæld væden fra Römertopf, gennem en si ned i en gryde. Tilsæt piskefløde og bouillon. Lad sauce koge ind eller jævn den med lidt maizena. Smag til med salt og peber. Giv det lidt kulør.
2 thoughts on “Ostegratineret kinaradise og nakkefilet i Römertopf”