Ris a la mande – opskrift fra “Julens Glæder”

Ganske ubemærket er det blevet december her i huset:-) Dagene har været dejlig fyldt af fødselsdagen på PCOliv. Men nu er det tid til at vende blikket mod julen. Og drillenissen har allerede været på besøg flere gange. I morges havde han tryllet mælken blå, den lille laban;-)
I anledningen af december synes jeg at I skal have en opskrift fra Julens Glæder . Som jo er en E-kogebog som jeg har udgivet – fyldt med dejlige juleopskrifter til os PCOpiger. Jeg synes I skal have opskriften på ris a la mande.  Selvfølgelig kan man smage forskel på den der er lavet på ris, men jeg synes at denne her smager rigtig godt, og jeg vil faktisk hellere have denne udgave:-) Smagen af vanilje og æbler er helt fantastisk.
Opskriften er en redigeret udgave af en tidligere opskrift her fra PCOliv 🙂

Du kan downloade Julens Glæder Gratis her

 

 

 

 

Ris a la mande (til ca. 6 personer)

1 Vaniljestang
½ liter æblemost
200 g. Perlebyg
80 g. mandler eller hasselnødder
2 spsk. Sukrin
1/4 tsk. salt
½ liter piskefløde
.

Del vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem vaniljekornene. Bring æblemosten og sukrinen i kog,  i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg og den delte vaniljestang. Kog perlebyggen ved svag varme og under låg i ca. ½ time – husk at røre af og til. Stil perlebyggen tildækket i køleskabet til det er koldt.

Hak nødderne groft. Rør de kolde kerner med nødder, vaniljekorn og salt. Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til.
.

Tip: Perlebyggen kan koges dagen før. Kirsebærsauce http://pcoliv.dk/kirseb%c3%a6r-sauce/

Tip 2: Perlebygge bliver ekstra lækker blød af at stå i vand ca. 12 timer før man koger dem

Comments

  1. […] en udgave med portvin, fordi jeg er vild med det. Det passer perfekt til kirsebær og den lækre Ris a la mande (se den skønne udgave med […]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *