Provence lammekølle

Provence lammekølle 2 - mini
Mange har sidste dag arbejdsdag inden påskeferie i dag 🙂 Vi håber det bliver en skøn ferie med godt vejr 🙂 Ferie kalder jo også på lidt ekstra god mad og denne lammekølle kan være et godt bud:) Den smager skønt og grøntsagerne bliver rigtig gode, når de ligger i bunden og suger al den gode væske fra kødet 🙂

Kødet er fra Jellinge naturkød og den pakke jeg købte med lammekød. Det er en John Stone lammekølle og det siger bare det hele. Kvalitet  og lækkerhed 😉 Jeg må indrømme jeg virkelig er blevet forfalden til det John Stone kød 😉 Det er bare så lækkert og alle de forskellige udskæringer vi har prøvet har været perfekte. Både i oksekødet og lammekødet.

Jeg går ikke helt på påskeferie endnu 🙂 Jeg har lige planlagt lidt ekstra til jer i morgen, hvor I kan se en opskrift på sjove farvet æg, der bare smager godt 😉 Så kig også forbi bloggen i morgen.

Jeg gætter på at der er til ca. 6 personer i denne lammekølle, man skal dog nok lave lidt ekstra tilbehør til.

Provence lammekølle

1 lammekølle (2,4 kg. uden skank og nøgleben)
10 fed hvidløg
2 spsk. oliven olie
2 spsk. Herbes de Provence krydderi
salt og peber
1 citron
1 aubergine
1 squash
2 rødløg
2 store tomater
1/2 dl. oliven olie
salt og peber

Skær alle grøntsagerne i tyndeskiver og vend dem i olie, salt og peber. Læg dem pænt langs kanten af et fad. Snit fedtet på lammekøllen. Pil hvidløgene for skaller og stik dem ned i kødet (stik for med en lille skarp kniv). Gnid kødet med olie og krydderier. Læg lammekøllen oven på grøntsagerne. Læg tynde skiver citron over stegen. Sæt fadet på indirekte varme på grillen eller i ovnen – 200 grader i to timer. Efter ca. en times tid tages citronskiverne af kødet. Lad stegen hvile mindst 20 minutter inden den skæres ud.

Serveres med f.eks en god salat.


Provence lammekølle - miniFlotte farver

Provence lammekølle 1 - miniLige taget af grillen og dufter himmelsk

 

Provence lammekølle 3 - mini                                                                                                                                      Lækkert udskåret lam. Fuld af saft og smag.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *