Spinatomelet m. torskerognscreme – af Nathalia Vienberg

Denne opskrift har jeg modtaget af en læser – mange tak Nathalia. Det ser rigtig lækkert ud og skal helt sikkert afprøves:-) Omeletten hører til i morgenmadskategorien. Men tænker den går hele dagen:-)

Spinatomelet m. torskerognscreme – af Nathalia Vienberg
1 person

Omelet:

ca. 4-6 kugler frossen spinat
2 æg
1 tsk. hørfrø (dette er ikke en vigtig ingrediens, men da en teske hørfrø om dagen er godt for fordøjelsen, forsøger jeg altid at få det med i morgenmaden)
lidt friskkværnet peber
evt. salt (til dem med svage smagsløg)
Smør til stegning

Fyld:

ca. 0,5 dåse torskerogn (af enkeltdåserne, ikke de store)
1/8 af en pakke Philadelphia light eller anden light friskost (Brug et produkt med mere fedt hvis du spiser LCHF)
Evt. lidt citronsaft
1 frisk tomat el. 5-8 cm agurk

 

Optø spinaten – dette fungerer bedst i en mikrobølgeovn, men kan også gøres i en lille gryde med en lille bitte smule vand, eller i en skål i ovnen ved svag varme.

Klæk æggene ud i en skål, og pisk dem op. Hæld spinat og hørfrø, peber og evt. salt i og pisk det hele sammen.

Læg en lille klat smør på en pande og lad smøret smelte. Hæld nu æggemassen på panden, og tip den jævn. Lad den stå og passe sig selv ved en middel varme.

Læg torskerogn i en skål og mos det lidt med en gaffel. Tilsæt så Philadelphia og citronsaft. Mos det hele sammen.

Omeletten er færdig når den er ‘tør’ på overfladen. Altså når den ikke er klistret når man rører ved den. Hæld/læg nu omeletten over på en tallerken, og læg torskerognscremen i midten af omeletten. Nogle foretrækker at smøre den ud over hele omeletten, andre ruller omeletten. Det er alt efter hvad man synes er pænest og/eller mest praktisk. Tomat/agurk skæres nu i tern og drysses henover torskerognscremen.

Omelettens sødme og torskerognscremen lidt syrlige smag komplimenterer hinanden supergodt, og retten mætter rigtig godt. Jeg plejer at drikke en kop grøn the, og ca. 0,5 l vand sammen med min morgenmad. Så er man klar til en ny dag. Retten tager max 10 min. at lave, og endnu kortere hvis man har lavet torskerognscremen og optøet spinaten i forvejen. Disse kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Thevandet koger mens omeletten anrettes. For skeptikerne (som jeg selv var engang) skal lige siges at grøn the sagtens kan findes i velsmagende og stadig 100% sunde varianter (mærket Yogi er en klar favorit hos mig), og husk at man aldrig må lægge thebrevet i vandet før det er max 80 g. varmt, ellers ødelægges theens virkning.

Velbekomme 🙂

1 thought on “Spinatomelet m. torskerognscreme – af Nathalia Vienberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *