Spørgsmål til Mai-Britt – hvilken styrketræning er god hjemme?

Denne gang stiller en læser spørgsmål om hvilken form for styrketræning der er god at dyrke hjemme, når man har PCO. Og det er da et rigtig godt spørgsmål 🙂

 

Jeg har læst en artikel du har skrevet om PCO og træning, hvor du skriver at piger med PCO skal træne hård styrketræning.

Jeg har PCO, er 32 år og fået et barn for 8 måneder siden efter mange års fertilitetsbehandling. Mine symptomer er desværre vendt stærkt tilbage, og jeg er nødt til at gøre noget NU!

Jeg har dog brug for at kunne træne hjemme, men er i tvivl om man kan dyrke den form for styrketræning hjemme som er god for os?

Er der nogle gode øvelser, hvor løbe skal man træne dagligt og hvor længe af gangen?

Mvh Mette

————————————————————————————————————

 

Hej Mette

Den artikel, du referer til, er skrevet af Maria Dior (https://pcoliv.dk/spoergsmaal-til-maria-dior-er-min-traening-god-nok/), og på rigtig mange områder læner jeg mig op af den.

Hård – altså tung – styrketræning er helt sikkert godt for kvinder med PCOS, da en øget muskelmasse gavner forbrændingen/nedbrydningen af kulhydrater, hvormed insulinniveauet sænkes. Læg mærke til, at det er med tryk på den tunge styrketræning, hvor du ikke laver så mange og hurtige bevægelser, men derimod presser musklerne i hver enkelt bevægelse. Foruden styrketræningen er det også vigtigt, at du flere gange dagligt får pulsen op – det der også kaldes intervaltræning. Du kan sagtens kombinere de to træningsformer, og du kan sagtens lave det hele derhjemme.

Kender du Pinterest? Der findes der oceaner af træningsprogrammer, der med fordel kan anvendes derhjemme. Og når du nu har en lille, så er det da helt ideelt at bruge ham/hende som ekstra vægt. Se eksempelvis denne: https://www.pinterest.dk/pin/31947478591229540/

Gør det til en del af din daglige praksis, hvor du danser, sjipper eller lignende for at få pulsen op i 10 min, styrketræner en specifik muskelgruppe i 15 min, og så får pulsen op igen i 5 min til sidst – i alt 30 min. Ved at skifte mellem forskellige muskelgrupper fra dag til dag bliver det mere overskueligt. Det kunne eksempelvis være ben mandag og torsdag (de store biceps i lårbasserne er virkeligt gode til at nedbryde kulhydrater), arme tirsdag og fredag, mave og ryg onsdag og lørdag, og søndag kan du så lave lidt af hvert eller måske en god omgang yoga og afspænding.

Hvis du ikke bruger baby som vægt kan du evt. anvende en træningselastik, vandflasker eller lignende til at give noget ekstra modstand. Også her er Pinterest genialt – se eksempelvis https://www.pinterest.dk/search/pins/?q=workout%20weight%20resistance&rs=typed&term_meta[]=workout%7Ctyped&term_meta[]=weight%7Ctyped&term_meta[]=resistance%7Ctyped.

 

Rigtig god fornøjelse

Hilsen
Mai-Britt Andreasen
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
Integrativ Coach og Terapeut
Stressmentor og -coach
Under uddannelse til Integrativ psykoterapeut

 

Har du et spørgsmål til Mai-Britt Andreasen, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com . Mai-Britt svarer på spørgsmål om kost, træning og det mentale i forbindelse med fertilitet, kost, træning osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *