Spørgsmål til Diætisten – Kan vi spise skyrboller fra Schulstad?

En læser spørg ang. Skyrboller fra Schulstad.

Hej Trine

Er de nye skyrboller fra schulstad oki at spise?
http://www.schulstad.dk/Produkter/Levebrod/Skyrboller/

Med venlig hilsen
Line

Hej Line
Medmindre du har allergi eller intolerance overfor nogle specifikke fødevarer eller fødevaregrupper, kan du i princippet spise alt – med måde, afhængig af vægt, grad af insulinresistens mv.
Skyrbollerne fra Shulstad har en ingrediensliste der ser sådan ud:

Fuldkornshvedemel (36%), vand, hvedemel, rugsurdej (5,5%) (vand, fuldkornsrugmel (48%) og surdejskultur), gær, sirup, skyr* (2,5 %), hvedegluten, cikoriefibre, hvedefibre, salt (1,0 %) tilsat jod, eddike, rugsigtemel, emulgator (E471, E472e), hvedemaltmel og bygmaltmel.
Der er i alt 40g kulhydrat pr. 100g bolle og heraf er 8g kostfibre som ikke optages i tyndtarmen.
Det er 4-5g kulhydrat pr. 100g mindre end i en alm. grovbolle fra Shulstad, med samme kostfiberindhold, så de er altså ikke meget forskellige fra hinanden.
Har du hvedeallergi, glutenintolerance eller laktoseintolerance vil jeg ikke anbefale dig at spise disse Skyrboller.
Hvis du ikke lider af ovenstående kan du godt spise Skyrbollerne, men mængden afhænger af din grad af insulinresistens (hvis du har dette). Som udgangspunkt vil jeg mene at du godt kan spise ½-1 bolle som en del af et blandet hovedmåltid, hvor de andre bestanddele udgøres af grønsager, protein- og fedtrige fødevarer.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Hilsen Trine

Trine Klindt er kliniske diætist og arbejder hos Diætisthuset. Har du et spørgsmål til hende her i brevkassen, så kan du sende dit spørgsmål på nrebdahl2@gmail.com

diætisthuset

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *