Æbleskiver.

 aebleskiver-2-kopi-mini

Da jeg var barn (ja, så blev man så gammel) boede mine bedste forældre i Taarbæk. Der lå der en gammel købmandsbutik. Der duftede dejligt af kaffe og krydderier. Det var et fantastisk sted. Købmand Jensen. Min farmor havde flere af Fru købmand Jensen mad opskrifter. Bla. denne opskrift på æbleskiver. Min farmor lavede dem i mange år og hele familien elskede dem.

Jeg fik opskriften af min farmor og familien nyder dem stadigvæk. Jeg kan anbefale at du bruger en æbleskivepande hvor du kan regulere varmen, da de skal have lidt længere end normale æbleskiver og let bliver mørke.  Nu har jeg jo måtte omskrive den lidt, da jeg ikke spiser hvedemel.  Jeg synes de blev rigtig gode på denne kolde vinterdag:-)

Dette er en ny udgave, da den gamle var med bygmel:-) Så måske har du set opskriften før her på PCOliv. Men nu er det altså en ny udgave:-)

I kogebogen “Julens Glæder” kan du finde en opskrift på æbleskiver, der er lavet helt uden mel.

 

Købmand Jensens æbleskiver.

3 Æg
4 dl. Mælk
150 g. Kamutmel (kan erstattes af hvid hvede)
150 g. Mandelmel (ikke dehydret)
80 g. smør
3 spsk. Sukrin
Reven skal af en citron
4 tsk. bagepulver

Æg og mælk piskes sammen, hvorefter udrøres mel heri, den smeltede smør, sukrin og citronskal tilsættes. Lige før bagningen tilsættes bagepulveret og det røres godt sammen. Bag æbleskiverne i en æbleskivepande. De skal have lidt længere tid en normalt.

Tip: Prøv at tilsætte små æblestykker inden du vender æbleskiverne. Det smager fantastisk i.

 

 

15 thoughts on “Æbleskiver.

 1. De ser godt nok lækre ud. Jeg må prøve dem i aften:-) Tak for en fantastisk Blog. Skønt at få nogle ideér til hvad jeg kan spise.

 2. Jeg troede ganske enkelt ikke at disse kunne blive gode, men tænkte at jeg ville forsøge, da jeg ikke selv kunne komme på en opskrift, så jeg lavede dem i går. Og de blev så dejlige………..

 3. Så fik jeg også prøvede dem. Manglede lidt bagepulver. Så det blev med 4 spsk. bagepulver og 4 æg. De blev fine(o: Mætter meget, men så spiser man heller ikke så mange.

 4. Blev lige lidt forvirret – der står mælk og æg skal piskes sammen, men kan ikke se der står hvor meget mælk der skal i? :S

 5. Anja – Står det ikke i 2. linje??? Det gør det i min opskrift:-) Håber også at det står hos dig, ellers meld lige tilbage. For der skal bestemt mælk i, ellers bliver da da helt umulige at lave:-)

 6. Så nu står der mælk 😀 Mange tak! Så må jeg heller i gang med at afprøve dem, det gør i hvert fald processen noget nemmere med mælk 😉

 7. Hehe ja det må vist have været nissen 🙂 synes nemlig ellers jeg kiggede ret gennemtrængende på listen flere gange hmmm. Hehe men de blev i hvert fald rigtig gode (bortset fra jeg brændte dem lidt på hehe). Tak for opskriften!

 8. Har aldrig lavet æbleskiver.. så har lidt spg 🙂
  Hvor meget skal man hælde i “hullerne” og hvor hurtigt skal man vende dem? og hvad skal varmen stå på?

  Mangle hilsner Line

  1. Hej Line

   Huller skal fyldes næsten op. De hæver en del og hvis du skal have æbler i skal der faktisk ikke meget dej i. Du må lave en prøvepande:-) Brug en strikkepind eller trægrillspid til at vende dem med. Når du kan vende dem skal du gøre det.

   Det med varmen er svært at svarer på, da det afhængere af dit æbleskivepande.

   God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *