14 dages afvænning


Jeg har en dybt og meget skamfuld erkendelse. Jeg har spist dårligt i flere måneder. Har ikke overholdt PCOkosten mere end max 80%. Den sidste måned er det gået helt galt. Har spist kartofler, brød, kage (m. sukker) osv. Er blevet totalt sukkerafhængig og har det så elendigt på alle måder. Det er så vildt at jeg gør det mod min krop.

Det er totalt pinligt og jeg er så flov over mig selv. Jeg er også gal over at jeg gør det. Der er så meget lækkert mad, kager osv. som man kan spise og som der er ok for os PCOpiger. Hvorfor så fylde sig med det møg? Det er bare en ond spiral at komme ind i. Starter fordi jeg mangler overskud og så bliver overskuddet mindre og mindre.

Jeg sover forfærdeligt – hvis jeg sover. Har varme ben om natten og vågner badet i sved. Har svingende humør (ofte gnaven), skal have sødt hele tiden, er træt (med træt på), har hovedpine, psykisk ustabil,  intet overskud osv. Ja, I kender det jo helt sikkert. Længe har jeg haft lyst til at gøre noget, men har ganske enkelt ikke haft overskud.

Derfor lavede jeg en aftale med min mand. Sammen indgik vi den aftale at vi skulle spise 100% LCHF i 14 dage. Bare 14 dage. Mere lovede vi ikke hinanden. Vi fandt endda på en straf til den der først spiste noget “forbudt”. Min mand lovede at gå 100% ind i projektet og det samme gjorde jeg.

I kan her læse hvad jeg har spist og hvad jeg har oplevet dag for dag. Til slut i indlægget kan I se en opdateringen om hvordan det samlet er gået:-)

Jeg har ikke talt kalorier, kulhydrater eller andet. Jeg har ikke haft begrænsninger af nogen art og det har bare været så skønt, at slippe alt det.

Dag 1
Morgen – 3 skiver hamburgerryg, røræg af 2 æg, 1 stk. low carb brød og en lille tomat
Frokost – salat med kylling, bacon og mayodressing
Mellem – ca.25 g. flæskesvær, 15 Haribo stevialakrids
Aften – 2 hakkebøffer, smørdampet bønner, stegt spidskål og portobellosauce

Jeg er total i højt humør og er glad over endelig at  have taget mig sammen igen. Oplever dog megakrise kl. 15,00. Der skriger min krop på sukker. Men jeg holder den. Det samme sker om aftenen ved 20-21 tiden. Her spiser jeg lidt mørk chokolade. Da jeg går i seng ryster jeg og aldrig har jeg oplevet så slemme “Tømremænd”. Heldigvis falder jeg i søvn.

Dag 2
Morgen – 2 stk. low carb brød og godt med ost.
Mellem – 50 g. flæskesvær
Frokost – salat med kylling, bacon og bearnaise dressing
Mellem – 20 Haribo stevia lakridser
Aften – 2 hakkebøffer, smørdampet bønner, kogt blomkål og broccoli, portobellosauce.

Vågner med kvalme, men ved at det er vigtigt at spise. Laver om på morgenmaden, kan slet ikke tænke på æg. Har sovet lidt bedre end normalt og været knap så varm. Har dog kæmpet med ekstrem meget luft i maven, men det skyldes nok ikke kosten, men derimod cyklocapron som jeg tager pga. mens.Kl. 8,00 ryster jeg igen og er så sulten efter hvidt brød. Ikke at jeg er fysisk sulten. Dagen er et mareridt. Jeg er så lækkersulten efter alt hvad der er kulhydrat. Min hjerne tænker konstant på lækkerier. Jeg prøver at  holde mig beskæftiget.

Dag 3

Morgen – 1 skive low carb brød med ost
Mellem – 1 LCHF bolle med smør og ost
Frokost – 2 hakkebøffer, bearneaisedip, broccoli
Mellem –
Aften – Flæskesteg, brun sauce, stegte bønner og blomkål

Tisse dag:-) Render hele tiden på toilettet for at tisse. Hvilket glæder mig meget, for så kommer jeg af med noget væske. Alle mine led er mere smidige (allerede fra morgenstunden). Lækkersulten er ikke så stor i dag.  Har sovet godt og fast. Dog har jeg været varm på benene. Hovedpine om aftenen

Dag 4

Morgen – LCHF bolle med smør og ost
Frokost – 2 hakkebøffer, bearnaisedip, blomkål og bønner
Mellem – Lidt flæskesvær
Aften -Flæskesteg, brun sauce, stegte bønner og blomkål

Vågner med den vildelste migræne:-( har tisset 1000 gange i nat. Synes det går bedre med sukkertrangen. Og er ved at finde min vej. Bollerne jeg bagte i går hjalp rigtig meget. Så fik jeg lidt lækkert. Det må jeg huske:-) Har sovet uroligt pga. at jeg spiste alt for mange flæskesvær i går (så kan jeg lære det). Men når jeg har sovet har det været en dyb og skøn søvn. Meget varme ben i nat. Dagen er ok at komme igennem

Dag 5

Morgen – To bidder af en bolle m. ost (er ikke sulten)
Mellem – Flæskesvær
Frokost – Roastbeef, mayonnaise og grøntsager fra i går
Mellem –
Aften – Kalveculotte, stegt blomkål og bønner, Porrecreme
mellem – Flæskesvær

Wow har sovet som en sten. Har tabt 2 kilo og 8 cm i taljen på 4 dage. Det er vildt.

Dag 6

Morgen – Bananpandekager
Frokost – Lakse salat med omelet, dilddressing
Mellem – Citronmåne (LCHF)
Aften – Poussiner, vindruesauce, tærte

Sov dårligt i nat fordi jeg spiste flæskesvær i går aftes. Det skal jeg IKKE igen. Nu må jeg lære det. Skal i det hele taget holde op med de flæskesvær. Min søn har også holdt mig vågen hele natte, så er bare træt i dag. Får dog alligevel lavet noget. Mine smagsløg er ved at ændre sig. Jeg har lyst til surt (og ikke sødt – wtf??). Om eftermiddagen får jeg det dårligt, sådan influenza artigt. Er spændt på om det er sygdom eller afgiftning

Dag 7

Morgen – Røræg, skinke, ostemad på low carb brød
Frokost – Kyllingsalat med bacon og avokado
Mellem – Lidt flæskesvære
Aften – Skinkeculotte, grøntsags tærte
Mellem – 20 g peanuts, måtte bare have noget at styrke mig på.

Sovet som en sten. Det er godt nok skønt. Føler jeg skal indhente flere års søvn. Ved med sikkerhed at jeg fortsætter LCHF efter de 14 dag. Jeg er tilbage:-) Hovedpine kl. 15. Sådan lidt migræne agtigt. Det fortsatte til resten af dagen.

Dag 8

Morgen – Low carb brød med ost
Frokost – Kyllingesalat med dilddressing, bacon
Mellem –
Aften – Frikadeller, Rosenkål/blomkålsmos med smørsauce

Pyh, vågner med en giga migræne. Ved stadigvæk ikke om det sygdom, LCHF eller spekulationer (etiopiensagen). Har heldigvis sovet fantastisk. Er ikke så varm mere. Føler mig oppustet og har taget lidt på. Måske pga. peanuts eller hovedpinepiller. Sej dag hvor jeg er træt og har hovedpine hele dagen.

Dag 9

Morgen – knækbrød m. ost
Frokost – kyllingesalat med bacon og dilddressing
Mellem – Chokoladekage
Aften – Frikadeller, Rosenkål/blomkålsmos med smørsauce
mellem – Chokoladekage

Har sovet fantastisk, men er super træt da jeg vågner. Ungerne er syge og hoster hele tiden. Måske er jeg ved at få det og min krop kæmper imod (derfor trætheden). Synes ikke jeg kan få det til at hænge sammen med kosten. Måske kan det også være Etiopiensagen der driller, da det kører i min hjerne hele tiden. Giga krise. Må have noget krisemad (sødt). Bager en lækker chokoladekage (LCHF). Ved ikke hvad der går galt. Det er bare en møg dag.

Dag 10

Morgen – Knækbrød m. ost
Frokost – Frikadeller, bønner og ost
Mellem – chokoladekage
Aften – Koteletter i fad, LCHF pasta og salat af tomat, avokado, agurk, peberfrugt, løg og lime

Stadigvæk træt som et ondt år. Fatter det ikke. Det må være tanker. Har heldigvis sovet rigtig godt. Voldsom hovedpine flere gang i løbet af dagen. Men det er bedre end i går. Spiser nok mest kagen fordi den er der;-) Humøret er bedre og jeg ser lidt lysere på tingene i dag.

Dag 11

Morgen – Low Carb brød  m. ost
Frokost – Koteletter i fad, salat af tomat, avokado, agurk, peberfrugt, løg og lime
Mellem – chokoladekage
Aften – Koteletter i fad, LCHF pasta og salat af tomat, avokado, agurk, peberfrugt, løg og lime

Sovet godt:-) Og mindre hovedpine.

Dag 12

Morgen – Low Carb brød  m. ost
Frokost – Ribbensteg, bønner og revet ost
Mellem – Flæskesvær
Aften – Skinkesnitsler, bearnaisedressing, kogt blomkål og broccoli

Endnu en nat hvor jeg har sovet som en sten og hold da op hvor jeg nyder det:-) Klarede at købe ind, uden at blive fristet, men købte lækkert ribbenssteg til frokost. Det er jo heldigvis i orden. Hovedpine sidst på dagen.

Dag 13

Morgen – Low Carb brød  m. ost
Frokost – Boller med salat og hamburgerryg
Mellem –
Aften – Skinkesnitsler, bearnaisedressing, kogt blomkål og broccoli + lidt af børnenes mad

En udfordrende dag da vi var på Etiopiensforeningens forårstræf hele dag. Jeg fik ikke fedt nok og var så hammerende sulte om aften at jeg aldrig har oplevet noget lignende. Det må jeg virkelig lære af. Fedt, fedt, fedt. Især fra morgenstunden. Jeg kom desværre til at nippe til børnenes pomfritter og burgere:-( Blev kvitteret prompte, da jeg efter 15 minutter fik knaldende hovedpine. Så kan jeg lære det……….

Dag 14

Morgen – Røræg, hamburgerryg
Frokost – Skinkesnitsel, salat og bearnaisedressing.
Mellem – Lidt chokolade
Aften – Skinke, salat og dressing.

Sov ganske elendigt. Havde det varmt, urolige drømme og lå og kiggede op i loftet. Føj, skal bare ikke på den igen. Faktisk forundret over at jeg ikke har lyst til sødt, når jeg nu røg i vandet. Har tvært i mod bare været så stålfast på at spise ordenligt, for at få en god nat:-)

Resultatet af de 14 dage er helt fantastisk. De tydelige resultater er 12 cm i taljen og -2,3 kilo på vægten. Men det jeg mærker er endnu mere fantastisk. Jeg sover om natten nu, hører ikke engang de små;-) Jeg er mere glad, positiv og er ikke varm om natten. Jeg har meget mere overskud og bedst af alt, så har jeg ikke lyst til sødt. Jeg spiser nu 3 måske 4 gange om dagen og skal faktisk ofte huske mig selv på det, da jeg ikke tænker mad mere.

Det har virkelig været positivt og jeg ved det. Har gjort det før, men faktisk er det første gang at jeg har kørt 5 dage uden sødt (i starten). Det blev så desværre ødelagt af Etiopienskrisen, men den håndterede jeg så med LCHF kage. Det var ikke sket før. Jeg er så glad over at være sukkerfri at jeg har tænkt mig at fortsætte.

Det var selvfølgelig hvad jeg ønskede, der vil ske efter de 14 dage. Men jeg havde mentalt brug for ikke at sige for evigt, men 14 dage. Ja, min hjerne er jo lidt sygelig;-) Min mand er også blevet rigtig glad for det. Jeg håber at få ham til at skrive lidt om det, så I kan læse hvordan det er gået for ham:-)

Jeg vil også lige fortælle at jeg ofte bliver spurgt om hvorfor jeg er skiftede fra KISS til LCHF. Forklaringen er simpel. Jeg var altid sulten da jeg kørte KISS. Jeg tænkte konstant på mad og skulle stadigvæk have sødt hver dag. Det ting oplever jeg ikke med LCHF. Jeg føler mig fyldt på alle måder. Det er selvfølgelig min oplevelse og min krop. Det er uden tvivl ikke for alle med LCHF. Jeg kan anbefale at man snakker med sin diætist om det, før man ændre noget.

Jeg skal nu prøve og se om jeg kan ændre lidt i kosten, så kiloene ryger noget hurtigere af. Jeg vil stadigvæk ikke taste ind og tælle kalorier, kulhydrater osv. Men f.eks ved jeg at flæskesværene  har det med at bremse lidt for mit vægttab, så dem vil jeg se om jeg kan droppe. Jeg vil også se om jeg kan erstatte lidt af fløde, creme fraish osv. med olie, avokado osv. Nok mest fordi jeg føler det er bedre for mig.

Jeg er nu vendt tilbage med god ny PCOPOWER:-)

 

9 thoughts on “14 dages afvænning

 1. Hej,
  Virkelig spændende afvænningsdagbog. Jeg kender alt til det med at de sunde vaner glipper og bruger også tricket med ‘nu tager jeg bare en uge uden sukker’ og så på den anden side, har jeg slet ikke lyst til at opleve alle de negative konsekvenser igen.
  Godt gået og flot vægttab. Jeg lever også på LCHF-kosten, men den har det med at sætte en bremse for ønsket om vægtregulering (fedtet skal af ;-)), så jeg glæder mig til at læse, hvordan du evt. bytter ud for at fremme dit vægttab.
  KH
  – frk. sveske

  1. Tak Frk. Sveske:-) Jeg synes der findes så mange forskellige udgaver af LCHF-kosten. Og prøver nu at finde min version:-) Jeg spiser også lidt flere grøntsager end det vist er meningen:-) Men jeg elsker dem;-) Hvordan spiser du?

   Jeg kigger jo lidt på din blog engang imellem;-)

   1. Jeg spiser masser af grønt, vælger dog bælg- og rodfrugter fra pga. det høje stivelsesindhold. Desuden begrænser jeg frugt.
    I perioder forsøger jeg at udelukke eller kraftigt begrænse mit indtag af mælkeprodukter, men jeg elsker OST, creme fraiche og fløde, så når jeg vender ryggen til er det igen tilbage i min kost. Jeg mistænker lidt, at min krop ikke er supergod til at omsætte det mættede fedt (måske, der skal en gentest til, før jeg kan overbevise mig selv).
    Nødder skulle også være en hæmsko, når det gælder vægttab med LCHF, pga. indholdet af kulhydrater. Derfor holder jeg det lidt lidt nøddesmør og som topping på salater…
    MEN fedtet sidder stadig fast på mig, så jeg forsøger mig med tålmodighed, så frustration ikke fører mig i sukkerfælden.

 2. Rigtig godt indlæg, tak for det 🙂 Dejligt at læse, at du er på rette spor igen – og at du også falder i nu og da (så behøver jeg ikke have det helt så træls med mig selv 😉 )
  Jeg har lige skrevet indkøbsliste til starten på min 14 dages LCHF periode som starter i morgen. jeg har ikke prøvet den retning før, men nu prøver jeg, for jeg må desværre konstatere, at traditionel PCO-kost ikke gør det for mig. Jeg har SÅ svært ved at holde sukker-djævlen i bund på PCO-kost, så nu prøver jeg, om jeg har større held ved dette. Så i den optik var det super med et erfarings-oplæg fra dig 🙂
  Vh
  Michelle

  1. Planlægning er helt sikkert en god ting:-) Vi lavede madplaner (for alle måltider) og indkøb seddel. Det gjorde at alt var planlagt i mindste detalje og det hjalp mig meget. Jeg skulle ikke tage stilling til hvad jeg skulle spise og hvornår:-)

 3. Åh, hvor det dog bekræfter alle mine “teorier”. Der findes INGEN nem måde at vænne sig af med det dumme sukker på. Det er viljestyrke og stædighed, der er vejen frem. Og et lille stykke kage er bare ikke ok – for så kan man lige så godt starte forfra…

  Du er sej, Nina!

 4. Jeg har aldrig følt mit så tilpas mæt i nærmeste hele dage på LCHF kosten. Det er helt utroligt. Jeg kan gå i over otte timer og stadig være mæt samt tilfredsstillet. Med det samme jeg får frugt dog, har jeg de fleste gange cravings resten af dagen/ de næste par dage. Ikke hver gang, men næsten. Det eneste med denne kost er, at jeg synes det meget er det samme man spiser. Så jeg spiser også flere grøntsager nu for at få mere variation. Det hjælper heller ikke for mig,
  At min udlejers ovn ikke virker, da det forhindrer en i mange gode retter og desserter. Men uanset hvad, kan jeg klart anbefale denne kost. Jeg har aldrig haft det bedre i kroppen. Som du skriver, tænker man slet ikke på mad hele tiden på samme måde som før. Det eneste man skal være klar over er, at hvis man bare falder lidt i, så kan man godt forvente og blive rigtig dårlig de næste dage. Men det det gør jo også, at man sjældnere falder i, da man kender de voldsomme konsekvenser ved det. Især hvis man vil have hverdagene til at fungere uden ubehaget (kvalme, ondt i maven, migræne, svimmel= meget utilpas).

  En fed afvænning du har lavet 🙂 jeg har også fået lidt inspiration til min mad fra dig, tak!
  Og sejt du klarede den så flot! Det er altså virkelig hårdt den første uge, hvis man er dårlig hele tiden. Det har jeg svært ved at tackle.

  – Line 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *