Laks med lime, mini pommes Anna og hollandaise
Fisk er bare godt og ligger let i maven, på en varm sommer dag. Og alt hvad der kan laves på grillen er fantastisk i det her vejr. Jeg har valgt at lave en hjemmelavet hollandaise til, men man kan jo springe let over det det og lave en pulver udgave. Den hjemmelavet hollandaise er dog 1000000000000000000000 gange bedre. Mums, jeg er vild med det;)
Til denne ret har jeg også lavet Pommes Anna. Ikke alle PCOpiger spiser kartofler. Hvis du er en af dem så spring det over og lav noget lækkert grillet blomkål til. Det smager også skønt til Hollandaisen 😉 Følger du KISS eller Spis dig i balance, skal du ikke spise kartofler 🙂
Ellers må jeg sige at jeg kæmper gevaldigt her i sommervarmen. Jeg er bare slet ikke god til når det er så varmt. Slet ikke når jeg er ved at pakke hele huset ned og knokler alt for meget. Varmt vejr er fint når man har ferie og kan ligge i en liggestol med en kølig drink 😉 Nå, håber at nogen derude har den mulighed.
Opskriften er fra min anden blog – Fru Spinat.dk. Derfor står det på billederne 😉
Laks med lime, mini pommes Anna og hollandaise
1 lakseside
1 lime
dild
salt og peber
Pommes Anna
10 mellem størrelse kartofler
20 g smeltet smør
salt
Hollandaisesauce
250 g smør
3 æggeblommer
2 spsk citronsaft
2 spsk hvidvin
Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Smør nogle forme (ca. 11 cm i diameter) med lidt af smørret. Læg kartoffelskiverne lagvis i og pensl med smør mellem hvert lag. Drys også lidt salt på. Bag formene ca. 1/2 time på grillen ved blus 2 og derefter 15 minutter ved fuld varme.
Fisken renses og drysses med salt og dild. Skær lime i tynde skiver og læg dem på fisken. Rens aspargesene. Fyld dit gourmet-sæt med ca. 1 liter kogende vand. og fyr helt op for varmen på grillen. Jeg vendte tragten på min grill, men kan du ikke det, så bare brug den normalt. Grill/damp din fisk og asparges i 20-25 minutter. Alt efter hvordan du kan lide din fisk.
Lige inden servering kan du lave din sauce. Varm æggeblommer, citronsaften og hvidvinen lidt op. Tilsæt den klaret smør (smør der er smeltet langsomt – og ikke det grumset nederst i gryden). Og så skal der piskes. Pisk til du har den rette konsistens. Det er lidt nemmere at styre over et vandbad. Men er du uheldig og saucen skiller, så tilsæt 2-3 spsk iskoldt vand og pisk igen. Saucen serveres med det samme.
Se her hvordan du kan lave din hollandaisesauce