Året andejagt endte på Dyssegården :)

I år har jeg planlagt, at jeg vil have en god andesteg til Mortensaften og til jul. Jeg har kigget mig lidt omkring, da jeg ikke bare ville have en udpint and fra supermarked. Jeg vil prøve at spise en god and, hvor smag, kvalitet og dyrevelfærd spiller ind. Da vi bor lidt på landet er en gårdbutik en god løsning for at finde lige netop det. Jeg fik anbefalet et par gårde, men valgte Dyssegården. Den ligger godt nok ikke lige om hjørnet, men den fik de bedste anbefalinger (tak Marianne 😉 ). Så onsdag kørte jeg en tur til Gundsømagle (tager kun ca. 30 minutter fra København) hvor Dyssegården ligger 🙂

Jeg blev mødt af en rigtig hyggelig stenhøj med et skilt til gårdbutikken. Så var jeg ligesom i stemning 😉 Dyssegården 3 Stedet er super hyggeligt og siden starten af 70érne har familien Gjerskov ejet gården. Meget af familien arbejder på gården i dag. Jeg synes virkelig at der var en god stemning. På gården kan man købe ænder, gæs, kyllinger, kalkun, svinekød, oksekød og lammekød. Alt kødet er fra dyr der har haft det godt på friland. Der bliver gået op i dyrevelfærd, lokale fødevarer, lokal slagtning, god kvalitet og godt håndværk.

Dyssegården 1Her ses Morten Gjerskov, sammen med en ansat Sarah ved indgangen til gårdbutikken.

Jeg købte mig en and, som jeg skal afprøve her i weekenden. Så er opskriften klar til jer der skal tilberede and Mortens aften eller juleaften. Jeg er meget spændt på det, da det er første gang jeg tilbereder andet end en papand fra supermarked 🙂 Jeg blev dog lidt fristet i shoppen og købte også en Kødpakke. Jeg købte den der hedder kødpakke B, som indeholder Nakkekamsteg (ca. 2,5-3 kg) + Ribbensteg (ca. 1,5) + Skinkesteg (1 kg) + Skinkeschnitzler (4 stk. ca. 1 kg) + Stegeben (1,5 kg) + Hakkekød (resten op til de 10 kg – i 500 grams pakker). Det bliver virkelig spændende at smage det kød. Kan man mon smage forskel? Jeg tror det, men det skal jeg nok fortælle lidt mere om efterhånden som jeg får lavet noget af det 🙂

Noget helt andet er at jeg skal da have mine børn med til Dyssegården her i december. De holder julemarked og det lyder bare for hyggeligt. Man kan købe sit juletræ der og der vil være æselridning (lige noget for min datter), smagsprøver af gårdens pålæg, øl og brændte mandler samt en masse andet som du kan læse om her – Jul på Dyssegården. Det vil uden tvivl være et hit for hele familien her i huset 🙂

Nu vil jeg planlægge projekt and til i morgen og glæde mig da andesteg er en af mine absolut favoritspise 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *