Åblomst – Nye produkter til os med PCO.

En ny serie produkter har fundet vej til hylderne i flere supermarkeder. Det drejer sig om produkterne fra Åblomst. Der er flere forskellige produkter, men jeg er især faldet for deres is. De er sødet med multisød, hvilket er erythritol som igen er det samme som Sukrin. Der er to slags is. En kakaois med vaniljecreme og en vaniljeis. Jeg har afprøvet dem begge;-) og de har ikke bismagen fra erythritol. Jeg er lykkelig over at finde søde produkter, som vi må spise. Ellers laver jeg alting selv, da jeg ikke tåler kunstige sødestoffer. Så disse produkter er fantastiske. Det er super skønt endelig at kunne få noget færdiglavet:-))

Der kommer snart nye produkter i serien. Nemlig spejderhagl og Cookies med chokolade. Og jeg glæder mig:-) Du kan læse mere om Åblomst på deres hjemmeside http://www.ablomst.dk/Forside/

Her er hvad de skriver om deres is.

Åblomst Kakaois med vaniljecreme indeholder kun 45 kalorier/100 ml. Den er sødet med ’Multisød’ (erythritol), der ikke indeholder kalorier.
 
Der er kun brugt de bedste råvarer i produktionen af isen. Udfordringen har ligget i at skabe en god smag og konsistens, selv om man reducerer indholdet af kalorier. Normalt er sukker og fedt med til at give isen struktur og gøre den lettere at indfryse. Efter et par års udvikling lykkedes det at finde en formel, som kan gøre isen blød og cremet og give samme smag og konsistens som flødeis. Der er i forhold til andre is kun tilsat et minimum af tilsætningsstoffer. Det anbefales, at isen optøes i ca. 20 minutter, så den får en softice konsistens og en bedre smag.
 
åblomst Kakao is med vaniljecreme 900 ml
Vejledende udsalgspris: kr. 37,95
Kakaois med vaniljecreme forhandles i SuperBest, Spar, Liva, Bilka og Føtex.
åblomst Vaniljeis indeholder kun 45 kalorier/100 ml. Den er er sødet med ’Multisød’ (erythritol), der ikke indeholder kalorier.
 
Der er kun brugt de bedste råvarer i produktionen af isen. Udfordringen har ligget i at skabe en god smag og konsistens, selv om man reducerer indholdet af kalorier. Normalt er sukker og fedt med til at give isen struktur og gøre den lettere at indfryse. Efter et par års udvikling lykkedes det at finde en formel, som gør isen blød og cremet og giver den samme smag og konsistens som flødeis. Der er i forhold til andre is kun tilsat et minimum af tilsætningsstoffer. Det anbefales, at isen optøes i ca. 20 minutter, så den får en softice konsistens og en bedre smag.
 
åblomst Vaniljeis 900 ml.
Vejledende udsalgspris: kr. 37,95
åblomst Vaniljeis forhandles i SuperBest, Spar, Liva, Bilka og Føtex.
Jeg har d. 17/4-2011 modtaget følgende fra Frk. Skrump. De har valgt at godkende isen til os med PCO:-)
”  Vægtkonsulenterne har lavet isen af mærket Åblomst. Vi har tøvet med at godkende den, på grund af indholdet af maltodextrin. Men fordi maltodextrin forekommer så lang nede på ingredienslisten, det vil sige indeholdet i isen er lavt, så godkender vi den til vægttab. Den er primært sødet med maltitol og erythritol, som vi kender fra fx. sukkerfri chokolade og supersød/sukrin. ”

.

10 thoughts on “Åblomst – Nye produkter til os med PCO.

  1. Har smagt kakaoisen (ikke denne vanilieis), og den kan varmt anbefales. Isen er på tilbud i SuperBest i denne uge til 24,95 kr. 🙂

  2. Det lyder rigtig godt! Isen blev også slået op på Pcoforum, og der blev det påpeget, at der var en form for hvede i?

  3. Hvede i is? Ja, det havde jeg nu ikke lige set. Men måske alligevel bedre end kunstige sødestoffer – min mening.

  4. Der skulle være maltodextrin i, som jf din egen side ikke er godt for PCO’ere. Ida Lysdahl Fahrenholtz beskrev det som “sukker forklædt i et andet navn” – og at det skal derfor undgås.

  5. Jeg giver jer bare informationer, så kan I selv vælge, hvad I vil spise. Jeg må indrømme at jeg ikke har læst indholdsstofferne i produkterne. En læser sendte mig linket og jeg blev glad over at det var søddet med sukrin. Vælg selv hvad I vil spise og hvorfor.

  6. Var på ingen måde ment som et angreb, ELSKER din side, den har lettet min hverdag helt ubeskriveligt. Men som Anita, så var det nu også bare en referering til, hvad der tidligere er blevet gjort opmærksom på. Læste lige igen på Forum, og der skulle være hvedestivelse i isen, men som vi alle ved, så reagerer vi jo forskelligt.

  7. Maltodextrin er udvundet fra hvedestivelse, via enzymer og det optages hurtigere end glucose i blodet. Det kan spises af gluten-allergiker, da proteindelen er bortspaltede.
    Har fundet GI fra 105-135 for maltodextrin.
    Ud fra indholdsfortegning så er de fleste af kalorierne fra kulhydrate, men om de stammer fra maltodextrin, det kan jeg ikke lige se. Det kunne være rart at finde ud af hvad GI er for isen – for lækker ser den ud.

    Venlig hilsen
    Anne

  8. Diætist Alice fra Frk. Skrump har svaret på et spørgsmål ang. Åblomst isen inde på deres facebook side: http://www.facebook.com/#!/pages/Frk-Skrump/231525080591

    “Vi er ikke helt sikre på hvad vi egentlig mener. Men maltodextrin bruges til opernæring og går hurtigere i blodet end sukker. Tilgengæld kommer det meget langt nede i varedeklerationen især på chokoladeisen, hvilket er godt. Så umiddelbart vil jeg sige ok, men skal man dagligt have is, skal man stadig vælge ISIS. Mange hilsner Alice, diætist”

  9. Der er kommet en udmelding fra Frk. Skrump. De har godkendt isen til os med PCO. Her er hvad de skriver.

    “Vægtkonsulenterne har lavet isen af mærket Åblomst. Vi har tøvet med at godkende den, på grund af indholdet af maltodextrin. Men fordi maltodextrin forekommer så lang nede på ingredienslisten, det vil sige indeholdet i isen er lavt, så godkender vi den til vægttab.

    Den er primært sødet med maltitol og erythritol, som vi kender fra fx. sukkerfri chokolade og supersød/sukrin.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *