Æbleringe – Gammeldags æbleskiver

I et år har min datter plaget mig om at lave disse æbleringe. Sebastians æbleskiver, som hun kalder dem. For de stammer fra Sebastians jul, som hun så sidste år i fjernsynet. Det vil sige at idéen til at lave æbleringe gør. Dejen er min egen:-) De smager helt fantastisk og er meget anderledens end almindelige æbleskiver. De er super lækre. Og jeg tænker, at de er ekstra gode til os PCO piger, da man ikke får så meget dej:-) Tvivler på at der nogensinde bliver lavet almindelige æbleskiver her i huset igen, for de her var så fantastiske. I kogebogen “Julens Glæder” kan du finde en opskrift på Æbleringe, der er lavet helt uden mel.

Æbleringe – Gammeldags æbleskiver

3 Æg
4 dl. Mælk
150 g. Kamutmel
150 g. Mandelmel (købt)
80 g. smør
3 spsk. Sukrin
Reven skal af en citron
3 spsk. bagepulver

4 Æbler

Æg og mælk piskes sammen, hvorefter udrøres mel heri, den smeltede smør, sukrin og citronskal tilsættes. Lige før bagningen tilsættes bagepulveret og det røres godt sammen. Skræl æblerne og tag kernehuset ud. Skær æblerne i ringe ca. 3-4 mm. tykke.  Put (rigeligt) smør på en pande og varm panden. Dyp en æblering i dejen og læg den på panden. Gentag til panden er fuld (ca. 5 skiver). Steg dem ved svag varme, så æblerne bliver bløde. Gentag til alt dejen er brugt. Serveres med sukrin melis og syltetøj.

 

 

 

.

 

12 thoughts on “Æbleringe – Gammeldags æbleskiver

 1. Hej

  Det ser vildt lækkert ud.

  Jeg har meget store problemer med, at få lov at sende en opskrift til dig, da jeg ikke kan blive medlem eller hvad skal man sige.

  Jeg har forsøgt mig med havergrynskugler uden havergryn og det er blevet vildt godt og vil jo gerne dele det med jer andre.

  Anja

 2. Tænkte på om de kan laves som almindelige æbleskiver eller hæver de ikke nok ?
  Jeg kan nemmelig få resten af familien til at spise PCO mad hvis det bare ligner “almindelig” mad

 3. Fik det råd at koge æblerne inden de blev vendt i dejen. De blev super af det.
  Syntes også de mættede rigtig meget – lavede dej af et æg og der blev 7 æbleskiver og 4 amerikanske pandekager.
  De er bare en rigtig gemme opskrift.

 4. MUMS siger jeg bare! et rigtig godt alternativ til traditionelle æbleskiver. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg har lavet disse 🙂

 5. Du kan bla. finde det her
  http://www.netslank.dk/products/brod-og-korn-2/mandelmel-glutenfri-og-okologisk-521
  eller hvis du har mod på at handle i Sverige
  http://www.lowcarbshop.se/mandelmjol-p-1245.html

  Jeg handler selv det sidste sted – lige med mandelmelet, da det er super billig. Denne mandelmel er ikke tørret og er helt fantastisk at bage med og bruge til Marcipan:-) Man kan skrive til dem og bestille, da man ikke kan bestille online. De svarer altid i løbet af et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *