Afsløring – af min forsøgskost.

Så kan jeg langt om længe løfte sløret for den kost jeg har afprøvet de sidste måneder. Det er virkelig en kost der passer mig rigtig godt. Og jeg fik det så godt da jeg skiftede over til den. Men først må jeg vist hellere forklarer lidt hvad den går ud på. I får selvfølgelig også det helt korrekte oplysninger fra Netslank.

Majbritt fra www.netslank.dk spurgte om jeg ville være forsøgsperson på en ny kost. Og jeg var ikke to sekunder om at sige, ja tak. For må indrømme at den normale 3 x 33 pcokost er for svær for mig at følge og jeg trives ikke rigtigt på den. Den nye kost hedder HFLC. Majbritt satte mig i gang med følgende

Ingen max kalorier
min. 15 g mufa
Ingen max protein
4 måltider er rigeligt om dagen.
max 30 g. kulhydrat om dagen. (blev sat op til 40 g. efter et par uger) (kan så se at jeg var heldig)

Majbritt mente at det skulle give mig bedre mæthedsregulering. Og det har hun 100% ret i at det har gjort. At skifte light ud med den ægte vare, har været en absolut fantastisk oplevelse for min krop. Efter få dage kunne jeg mærke at jeg blev mæt og at jeg faktisk ikke kunne spise særlig meget. Jeg skiftede den 18% ost ud med en 45%, Milda med Piskefløde, skyr med cremefraish 18% (nogle gange 38%)  og hældte massere af olie på mine grøntsager. Sikke dog en smagsoplevelse. Maden blev bare god, fyldig og fantastisk. Aldrig mere vil jeg sætte tænderne i en salattern 4% – nej, jeg vil have fuldfed ægte feta:-)

For sjovt skyld og for at holde øje med kulhydraterne tastede jeg meget ind i starten. Ofte ligger mine dage på 1200-1400 kcal. (endda med en pose flæskesvær hver dag). Jeg kan simpelhen ikke spise mere. På den gamle kost var jeg stadigvæk sulten efter 1600 kcal.

Det kræver virkelig noget at tænke helt anderledens af hvad man plejer. Men efter at have udpint min krop i mange år med ligth og minus fedt, så er det en total nydelse at få alt det fede og smagsfulde. Hvem er den klovn der  har sagt at smagen ikke sidder i fedtet?? Det passer altså ikke.

Jeg oplevede i den første uges tid at jeg havde kvalme. Det indrømmer jeg blankt, men det var pga. af mængden af fedt. Det er mange, mange år siden at jeg har fået så meget fedt. Det forsvandt heldigvis hurtigt.  Tænker det vil være godt at starte lidt blødt ud og måske lægge mere vægt på den del der hedder de gode olier end på animalsk fedt. Bare de første par dage. Jeg sprang ud i ribbendsteg, flæskesvær, flødeskum, flødesauce, bacon, smørsauce osv. Nu skulle den virkelig have gas:-)

Flere gode ting skete i min krop (læs ikke med her hvis du er sart). Efter at have haft dårlig (tynd mave) og gå på toilette 10 gange om dagen, siden jeg startede alvorligt på 3 x 33 kosten i juli, så oplevede jeg at min mave kom i orden i løbet af få dage. Jeg gik over til at gå på toilettet 1-2 gange om dagen og have helt normal mave. Bare det fortæller mig at denne kost er mere perfekt for min krop.

Jeg har ikke oplevet at få hovedpine, mavepine, øget hårvækst osv. Der er heldigvis ingen ændringer der, i forhold til 3 x 33 kosten. Men en markant ændring  har været min psyke. Jeg er blevet glad, klar (i hjernen) og tænker ikke på mad 24 timer i døgnet som før. Jeg er heller ikke lækkersulten på samme måde. Det er en fantastisk oplevelse. Jeg oplever også et kæmpe overskud.

Hvordan er det så gået med vægten tænker I. Ja, der må jeg krype til korset og skamfuld konstaterer at jeg er tilbage på min startvægt. Men det er min egen skyld, fordi jeg ikke har kunne overholde kosten. Det er på ingen måde Majbritts skyld, da hun virkelig har gjort sit for at holde mig på ret kurs. Men det er jo mig selv der falder i vandet og propper det forkert ind i munden.

Jeg har sidst på året her, haft nogle meget hårde følelsesmæssige problemer, som jeg har måtte løse. Jeg reagere jo altid med at spise og spise forkert. Det er mit lod i livet. Det er ikke undskyldninger, men en konstatering af hvordan det er. Et menneske meget tæt på mig og som er et af de mennesker jeg elsker aller mest i denne verden, fik konstateret kræft. Heldigvis er hun nu opereret og i gang med forbyggende kemo, så det ser lyst ud. Det fik mig til at tænke over livet, de mennesker jeg har omkring mig – ja, hele mit liv. Det er jo sundt, men gav et par kilo på sidebenene:-)

Desværre har jeg også måtte sige farvel til to nære mennesker i mit liv. De kunne ikke accepterer mit valg af mand og mine børn og havde absolut ingen respekt for mig og min familie. Jeg prøvede i mange år at få det til at fungere, men tilsidst blev det for meget. Jeg prøved at åbne op for at løse problemerne, men der var lukket. Så måtte jeg stoppe vores forhold. Det har været meget sørgeligt, men samtid også en kæmpe lettelse for mig. Det har virkelig lette mig og jeg er sikker på at det også vil kunne ses på vægten i fremtiden.

Disse to ting har gjort at jeg mentalt slet ikke har haft overskud til noget der har heddet at tage sig sammen:-) Men efter nytår er jeg startet op igen. Og i de perioder hvor jeg rent faktisk har holdt kosten (for det har jeg i længere perioder), så jeg tabt mig godt. 1-1,5 kg om ugen. Mit problem er bare at hvis jeg falder i vandet, med en lille bitte smule forkert, så blokerer min krop. Og det er sejt. Så går der måske 2-3 uger før jeg har vægttab igen. Jeg synes ikke det er fair, at min krop er så mærkelig, men det hjælper jo at forstå det og anderkende det. Jeg tænker da lidt ekstra over før jeg “Synder” nu, end før jeg fandt ud af det. Som Majbritt ynder at sige – “din krop er et mysterium, som vi skal løse sammen”.

Der er ingen tvivl om i mit hjerte,  at denne nye HFLC kost er perfekt til mig. Jeg skal ikke tilbage på 3 x 33 kosten igen. Det bliver så meget spændende at se om det bliver en general anbefaling til os PCOpiger, eller om det kun er til nogle af os:-)

For at dette indlæg ikke bliver alt for langt og I falder i søvn undervejs, så vil jeg dele det i to. I morgen kan du læse hvordan jeg har sammensat min kost. Det er en stor udfordring med så få kulhydrater. Jeg vil også give jer nogle eksempler på mine madplaner. Og tips til hvordan du undgår de store faldgrupper der er:-)

Jeg vil selvfølgelig også poste opskrifter til denne kost:-) De vil være mærket med * Så du let kan kende dem.

4 thoughts on “Afsløring – af min forsøgskost.

 1. Jeg glæder mig så meget til atvse din madplan, jeg har aldrig overholdt den 3×33 for jeg gætter detbikke og får det ikke gjort jeg har bare indgåetbalt det hvide og så har jeg tabt ca1 kg om ugen. Jeg er lige pt igang med vægttab igen da jeg skal giftes til maj og jeg glæder mug derfor meget til at se din madplan. Efter to graviditeter har jeg desværre fået øget skægvækst stort kæmpe øv så derfor også den sunde kost og så har jeg købt en silkn flash go som skulle kunne tage de sorte hår;)
  Du skal have en kæmpe tak for det fantastiske arbejde du udfører
  Hilsen Anne pcos konstateret i 2007

 2. Det giver mening at udskifte alle light produkter…de er alligevel fyldt med gift og har ingen nytte for vores krop. Har jeg gjort for længst…

  Det med kulhudraterne ka jeg godt følge, men mit spørgsmål er hvis man kun ka få 30-40g, får man så nok grønt og vitaminer og mineraler. Mener hvis anbefalet daglig dosis er 600g er der immervæk meget forskel.

  Er tallene pr.måltid 4xdaglig eller pr dag??

  Tager du tilskud af nogen art i den nye diæt??

  Jeg må komplimentere dig for dit store arbejde og dit mod til at være forsøgskanin.

  Godt nytår og pøj pøj med din videre vej med diæten

  1. Det med kulhydraterne og grøntsagerne handler om at prioterer:-) Det skriver jeg meget mere om i morgen. For man kan sagtens blive dækket ind. Men man må virkelig prioterer:-)

   Tallenen er pr. dag.

   Jeg tager kun en ganske almindelig vitaminpille. Skal til lægen sidst på måneden og have taget blodprøver igen. Så må vi se om jeg bliver godt nok dækket ind.

 3. Det er rart at se de endeligt anerkender at det ikke er os alle sammen der kan tabe sig eller fungere på 3×33. Jeg har prøvet både Kiss og atkins, og jeg fungerer klart bedst på atkins, som HFLC jo er et spin off af. Dog vil jeg sige det er svært at overholde, så nogle gange bruger jeg 3×33.

  Jeg har lært at min smertegrænse for vægttab ligger på ca. 45-55 g kulhydrater om dagen, så ja der skal prioriteres. Men rart med fokus på det, for hver gang jeg har nævnt min smertegrænse har de indtil nu blot rystet på hovedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *