Afsnit 5 om opstart på Metformin – Jeg kaster håndklædet i ringen.

Ja, det er lige præcist hvad jeg har gjort. Jeg har givet op. Noget jeg meget sjældent gør. Men efter 2 måneder med diarré og et liv der hovedsageligt har eksisteret på toilettet, så er det nok. Jeg har fået nok at toiletter, smerter, kvalme, hovedpine, træthed osv. Jeg var så afkræftet at jeg dårlig kan gå.

I torsdags tog jeg min sidste pille. Jeg var nået op på 1500 (tre piller) om dagen. Jeg havde endda skiftet mærke (til Sandoz), men heller ikke det hjælp. Jeg må ganske enkelt erkende, at min krop ikke vil accepteret metformin. Jeg synes, at jeg har givet det et virkelig reelt forsøg. Jeg er startet stille og roligt op med 1/4 pille om dagen. Allerede dengang fik jeg kæmpe bivirkninger. Jeg har spise et ton mælkesyrebakterier, bare for at kunne eksistere. Taget pillerne til måltiderne. Jeg har undgået fedt, sukker og alverdens fødevarer. Intet  har hjulpet. Alt er løbet lige igennem mig.

Det værste ud over dårlig mave er nok, at jeg har været nød til at spise rigtig mange kartofler og lyst brød i den periode, hvor jeg har taget metformin. Det er det eneste der har givet min mave lidt ro. Og det eneste der ikke er løbet lige igennem. Så nu er jeg afhængig af det igen. Kartofler kan jeg som regel spise en gang imellem i mindre mængder, uden at det betyder det store. Men lyst brød går bare ikke. Jeg tager voldsomt på og jeg bliver vildt afhængig. Må bare have mere og hele tiden. Så nu har jeg den kamp foran mig 😉

Jeg har heller ikke kunnet spise alle mine normale grøntsager. Jeg har måtte undvære stort set alle former for kål. Blomkål og broccoli er dog gået. Kogte rodfrugter har også været ok, men det er jo ikke godt i store mængder. Faktisk alt hvad jeg har fundet på grøntsags hylden har forværret min mave og er kommet helt ud igen 😉

Det har været en rigtig svær beslutning at stoppe. Jeg ville så gerne have det til at lykkes. Men da jeg til sidst nåede dertil, at jeg ikke kunne bevæge mig ud af huset, fordi jeg var bange for s….. i bukserne – ja, så måtte jeg altså trække stikket ud. Det forringede virkelig mit liv på alle måder, og det så ikke ud til at blive bedre. 2 måneder synes jeg var nok. Da jeg også satte mig og listede op for og imod. Så gav det sig selv. Se mine overvejelser her under.

 

Bivirkninger som jeg oplevede.
Diarré
Mavesmerter
Forværring af ledsmerter (fibromyalgi og slidgigt)
Hovedpine
Kvalme
Træthed
Uro i kroppen
Influenza lignende symptomer
Hidsighed (meget)
Luft i maven (meget og mega ildelugtende)
Meget mavesyre (måtte tage ekstra medicin med det)
Voldsom tørst

Gode ting jeg mærkede.
– 6 kilo, men er i tvivl om det var sundt 😉 Tror det hele var væsketab.
Mindre væske i kroppen (min krop er nærmest eksploderet efter jeg er stoppet)
Lavere blodtryk
Lavere langtidsblodsukker
Mæthedsfornemmelse

Hvorfor startede jeg egentligt?
Hold nu op hvor har jeg spurgt mig selv om det mange gange i de sidste 2 måneder. Jeg har måtte skrive det ned for at finde motivation til at fortsætte. Jeg ville gerne tabe mig og have stabilt blodsukker. Jeg var faktisk ret sikker på at Metformin kunne gøre en masse godt for min PCO/S ramte krop. Men jeg indrømmer gerne at jeg hovedsagelig ville tage det pga. vægttab.

I skraldespanden med de møg piller
Det var lige der de landede 😉 Altså i skraldespanden. Nu en uge efter har maven fået det bedre og jeg kan igen spise nogenlunde normalt. Jeg nyder nu kål igen og nyder det virkelig 🙂 Jeg har også fået lidt flere kræfter igen. Det er dog uholdbart i forhold til min diabetes 2 og ikke mindst i forhold til min vægt, som bare skal ned. Og det stiller jo så et stort spørgsmål – nemlig……..

 

Hvad så nu?
Hmmm, tja noget må jo ske. Jeg har undersøgt market lidt for naturlige produkter og faldt over det der hedder inofolic, som skulle fungere på kroppen, som Metformin gør. Det lyder jo rigtig spændende. Men det er rigtig dyrt. Jeg fandt så ud af at Inofolic består af Inositol og Forlinsyre. Og de to ting kan man købe meget billigere. Så det har jeg faktisk tænkt mig at starte op på. Yderligere vil jeg spise 75 g. elverbrød om dagen. For det er videnskabeligt bevist at det sænker blodsukkeret. Jeg håber så at det giver gode resultater og giver min krop det den har brug for. Jeg vil selvfølgelig holde jer opdatere og ikke mindst skrive om Inositol og forlinsyre 🙂 Mon det kan lade sig gøre at regulere helt naturligt, når nu flere års god kost ikke er nok til min krop? Det er en spændende tid jeg går i møde 😉

Jeg vil lige slutte af med at skrive, at jeg heldigvis kender og har læst om rigtig mange kvinder der sagtens tåler Metformin 🙂

 

Vil du læse om hele mit forløb med Metformin, så se her.

Afsnit 1 – opstart

Afsnit 2 – De første dage

Afsnit 3 – Optrapning

Afsnit 4 – 37 dage på metfomin

roser

2 thoughts on “Afsnit 5 om opstart på Metformin – Jeg kaster håndklædet i ringen.

 1. Hvor er det spændende. Jeg er samme sted som dig lige nu.
  Jeg har selv taget Metformin, dog uden bivirkninger. Jeg stoppede med dem, da de ingen effekt havde på mig.
  Nu har jeg tabt mig, og min krop har stadig ikke “rettet sig ind” og min læge vil derfor gerne jeg starter op igen på Metformin.
  Derfor er det spændende for mig netop at se dit nye indlæg i dag, da jeg virkelig også overvejer andre alternativer til Metformin.
  Men hvordan vil du så gøre mht til daglig dosis af hhv. Inositol og Folinsyre? Og hvor vil du evt anbefale at købe det? 🙂

  1. Jeg er ikke nået så langt i det endnu 🙂 Jeg kan først købe det i morgen (venter på børnepengene 😉 ). Men jeg vil klart opdatere når jeg er gået i gang 🙂 Jeg skal også lige finde ud af dosis osv. 🙂 Du skal nok høre nærmere.
   Hvis det er dig blodsukker den er gal med, så prøv at læse om Elverbrødet. Jeg er imponeret og glæder mig til at se om det virker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *