AKnuggets – af Anne Knudsen
Ok, det her er så ikke kage, men jeg synes det ser så lækkert ud, at det godt kan forsvares her i fødselsdagsugen:-) Tak til Anne for at lave endnu en lækker ret:-) Her er hvad Anne selv skriver om retten;
“Dagens aftensmad – salat med nuggest.
Her er er stort hit her hjemme – det er helt MC Donald, dog minus legetøjet.
Jeg lavede en større udregning for at finde ud af olieforbrug. Start vægt 225g, 2,5 dl olie, tilbage 180g og i køkkenrullen hvor jeg affedter var der 25g olie, så på nuggest var der 20g, så pr portion er der 6g, ret vildt det ikke var mere.
%-udregning er dog kun lavet på nuggest, så kan man jo evt bage dem i ovnen.
En portion er med 12 stk, så er der 180g kylling og 30g kamutmel.
Jeg spiser det med 150g iceberg, 50g tometer og 100g agurk. Dyppelse 10g ayoli fra Svansø.
Total 382 kcal.”
AKnuggest – Af Anne Knudsen
42 stk
650 g kylling, inderfilet
105 g kamut-fuldkornsmel, øko, urtekram
0,5 tsk salt
Marinade:
0,5 L Yoghurt
0,5 tsk salt
Inderfilet deles i tre stykker, ligges i yoghurt i 12-48 timer, krydres med salt. Når man skal havde dem
skylder man al yoghurten af og vender det i kamutmel. Steges et par minutter på hver side.
Næringsindhold (pr. stk) Energiprocent Energi i gram
Energi 23 kcal
Protein 3,9 g
Kulhydrat 1,7 g
Fedt 0,2 g
Tak for en virkelig god inspirations opskrift. Dem tror jeg vi skal lave imorgen:) Jeg vil nok tilsætte noget løgpulver, paprika og måske en lille smule Cayenne for at give dem et kick:)
Men tænker over hvad jeg skal lave til udover salat, da vi får gæster med små børn?! Nogen ideer??
Her i huset får mand og barn pasta til:-) men pomfritter vil jo sikkert være et hit:-)
Hold da op Anne!! De var et KÆMPE hit!! De var simpelthen så bløde og fuld af smag!! Vi lavede lidt pasta til, men ja der blev ikke spist så meget af det. Folk havde næsten ondt i maven og alle nuggets var væk!! Det skal vi lave til en anden gang og så må der også gerne være lidt til fryseren;)