Aldrig mere sukkerkold

Anmeldelse og klumme af Nønne Lønne Votborg, Kvindeguiden.

 

Mindre sukker
– men mere fedt i Aldrig mere sukkerkold

Hvor 1990’erne havde fokus på det skadelige fedt, handler det nu om det forbudte sukker og faren for at falde i hvedehullet! Flere og flere er inspireret af bestselleren “Kernesund familie” og teorien om det glykæmiske index ligesom forfatterne bag kogebogen her.

Blodsukker
De tre kvinder Barbara, Nanna og Anne-Li fra et kontorfællesskab på Østerbro var trætte af at gå sukkerkolde om eftermiddagen. Til sidst blev de alle frustrerede af igen og igen at høre sætningen: ’Hvem går til bageren?’ og guffe kager, når de gerne ville leve sundt.
Trioen har lavet en kogebog, hvor størstedelen af opskrifterne er uden hvede, kartofler, mælk og sukker. Her er mad til hverdag og fest til både børn og voksne.
Et godt blodsukker grundlægges fra morgenstunden, og ”Aldrig mere sukkerkold” byder på opskrifter til morgenmad, frokost/madpakke og såvel grønt, kød, fisk, suppe, fuldkornspasta & bælgfrugter samt lidt sødt til aftensmaden.

En fræk fed sag
Forfatterne mener selv, at de har en ufanatisk og positiv holdning til det at lave mad og spise. For mig bliver det imidlertid aldrig almindeligt og normalt at tilsætte sin smoothie valleproteinpulver – i mine øjne har det ikke noget at gøre i en lækker smoothie eller for den skyld i en sund og komplet kost. Jeg har heller ikke lyst til at bruge carob i min dessert, men foretrækker så afgjort kakao.

De store mængder animalsk fedt er jeg voldsomt uenig i, at det kan være fornuftigt at bruge eller nødvendigt for den gode smags skyld. Igen og igen støder jeg på sødmælk, fløde, smør, fed ost og yoghurt 10 %. Ikke just det, jeg ville vælge. Dermed ikke sagt, at det ikke smager godt – for det gør trioens opskrifter som oftest og tit endda ovenud herligt!

Ensporet tilgang
I mine øjne er det beklageligt, når fokus i den grad er centreret på en ting; nemlig sukker og de hurtige kulhydrater. Sundhed opnås efter min opfattelse ved at anskue kosten og livsstilen i et større perspektiv, hvor det også er vigtigt at være opmærksom på de gode og dårlige fedtstoffer fra henholdsvis animalske og vegetabilske kilder (groft sagt) samt en række andre faktorer.

Læs hele artiklen her: http://www.kvindeguiden.dk/default.asp?thdid=22485

2 thoughts on “Aldrig mere sukkerkold

  1. En lidt sjov anmeldelse af bogen. Men anmeldelsen fik mig til at tænke over hvor meget vi som PCOpiger kæmper mod, og hvor anderledens min hverdag er blevet. Ofte møder jeg kommentarer om at jeg er fanatisk, og hvad gør det dog at spise normalt i når jeg er ude. Men det er jo netop det. Det betyder noget, at jeg hver dag holder min kost. Jeg bliver syg af at spise forkert (normalt). Hvis jeg vælger at spise normal kost og blive syg, så skal det være når jeg selv vælger det og ikke når andre mener jeg skal…………

    Ved ikke hvorfor denne anmeldese får mig til at tænke på det. Måske er det fordi der bliver snakket negativt om netop det at spise anderledens? Måske fordi jeg bliver mindet om hvor lidt forstående folk er? Måske fordi jeg tænker at hvad folk putter i deres mund, må være deres egen sag?

    Jeg synes det er dejligt at der er nogle dybt engageret mennesker der vil bruge deres tid på at lave en kogebog, så vi andre kan blive inspireret. Vi har jo alle valget om vi vil følge det eller ej. Men inspiration er dejligt:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *