Alternativer til kartofler, ris og pasta.

Jeg får rigtig mange henvendelser fra jer søde læsere om erstatninger for kartofler, ris og pasta. I er ofte frustreret  over ikke at kunne spise disse ting mere og hvor jeg forstår jer:) Men se lige alle de lækre erstatninger jeg har fundet til jer her…….

Da jeg i sin tid, første gang læste at hurtige kulhydrater kunne have en dårlig virkning på min krop, var jeg slet ikke i tvivl om at det var rigtigt. Men min første reaktion var dog total fornægtelse. Jeg kunne slet ikke forestille mig at undvære disse ting. Især kartoflerne var svære, da jeg stort set levede at hvidt brød og kartofler. Min aftensmad kunne f.eks være 2 store bagekartofler med smør (og intet andet) eller en pose pomfritter. Det var på ingen måde sundt, men nemt, billigt og min krop hungrede efter det.

Jeg blev dog så nysgerrig efter at afprøve effekten af en kost uden kartofler, ris og pasta, at jeg bestemte mig for at kaste mig ud i projektet. Men hvad kunne jeg så spise? For mig var det en helt ny verden. Det var før LCHF, før stenalderkost og før man på danske madblogs kunne finde opskrifter af denne art. Faktisk var der kun ganske få madblogs der var startet op. Stille og roligt forsøgte jeg mig frem og det blev starten på denne her blog. For jeg tænkte at andre end mig måtte have samme problem. Så jeg samlede mine opskrifter, mest for mig selv, men også for at andre kunne få glæde af det:)

Gennem årene er det blevet til rigtig mange opskrifter, og mange af dem er fyldt med erstatninger for netop de fødevarer vi PCOpiger gerne skal undgå. Jeg har sat nogle af billederne og link til opskrifterne ind her. Men der er mange, mange flere ideer her på bloggen:)

Erstatninger er jo mange ting. Dampet grøntsager, salater og råkost. Men for mig handler det om at afveksle. Kogt blomkål hver aften er bare kedelig og salat mætter måske ikke nok hver dag.

Du kan i dag også købe dig til en del erstatningsprodukter. Og heldigvis for det. Der er sket en kæmpe udvikling på det danske marked i løbet af de sidste par år. Jeg laver et andet indlæg om de købefærdige produkter. Måske allerede til i morgen:) Nu kan du starte med grøntsags erstatningerne.

 

Kylling med fløderosenkål
Fløderosenkål spiser jeg som erstatning for flødekartofler. Det smager rigtig godt. Også selvom man ikke er så meget til rosenkål. Smagen af rosenkål dæmpes nemlig af fløden.

Perlehøne med blomkålsmos og sprødt skin
Blomkålsmos er altid et hit. Det spiser jeg meget ofte. Gerne i denne lidt grove udgave. Men man kan også lave den helt fin og glat.

Nu er det jo grillsæson og denne wanna be Kartoffelsalat er virkelig god som tilbehør til alt grillet

Rødspætte-med-hvidvin-og-krydderurter-004-1024x768

Blomkålsris er lækre og passer til rigtig mange ting. På billedet er de brugt uden sauce men på opskriften er de brugt til en lækker karrysauce.

perlehønebryst

Cremet perlebyg er meget lækkert og det laver jeg når jeg trænger til noget virkelig mættende og det er god gæstemad 🙂

okseculotte med grøntssager

Grillet grønt får vi ofte, da vi griller rigtig meget. At sætte det på spyd gør det lidt mere festligt og er nemt at håndtere på grillen.

Squash spaghetti får jeg meget ofte. Det er bare squash man river på et rivejern. Lav lange strimler og husk at fjerne kernerne. Her er de serveret med en lækker spinatpesteo


Her er squash brugt til Carabonara sammen med lidt grovpasta.

Græske Zucchini koketter er LCHF og derfor lidt fede i det, men de smager helt fantastisk og kan absolut anbefales 🙂

Krydderurtegrønt er en frisk og lækker måde at lave tilbehør på. Det får grøntsagerne til at glide bedre ned 😉

skinkebøffer med blomkål i persillesauce
Blomkål i persillesauce er helt fantastisk. Så kan i bare beholde jeres kartofler;)  Det er egentlig et stykke tid siden jeg har fået det sidst. Måske skulle man glæde manden med stegt flæsk og persillesauce;-)

Entrecote

Uhm, Baconasparges er noget af det lækreste man kan forstille sig. Så behøver jeg intet andet 😉 Du kan erstatte asparges med grønne bønner.

Hjemmelavet pasta er en lækker måde at erstatte købepasta på.

Stuvet spinat og blomkål smager godt til skinke og hamburgerryg (og sikkert mange andre ting)

Broccolimos er endnu en udgave af mos. Men er den udgave der kommer tætteste på kartoffelmos (bortset fra farven). Den har samme tykke konsistens og smagen er god.

Stegt squash er brugt som erstatning for kartofler i denne ret.  Kombinationen af de lækre løg, æg, kød og squash er bare god.

Squash og blomkålsgratin er rigtig godt tilbehør. Kan spises til stort set alt 🙂

Disse blomkålsrösti smager fantastisk. De tager lidt tid at lave, men er umagen værd, hvis man vil lave en rigtig flot anretning.

Ovngrønt er simpelt at lave og du kan bruge dine egne favorit grøntsager. Her serveret med en lækker kyllingebøf.

Tomattårn er virkelig lækkert og rigtig flot mad, når man får gæster 😉

Porrecreme og måske lidt mere sauce, men en meget fyldig en af slagsen. Derfor kommer den med her i indlægget. Det smager så godt. Lidt dampet blomkål eller bønner til, så er du mæt.

Lasagneplader på LCHFvis og helt uden mel. De er her brugt i en åben lasagne og det var yderest vellykket. Det har vi fået mange gange siden;)

Ostegratineret kinaradise

Ostegratineret kinaradise er også et godt alternativ til flødekartofler. Radise smagen er lidt afdæmpet, men smager stadigvæk igennem, så man skal kunne lide radiser for at blive glad for denne udgave 🙂

Bacongrønt – ja, det kan jo næsten ikke gå galt. Smager skøøøøøøønt.

Aubergineruller er flot tilbehør og de smager lige så godt som de ser ud.

3 thoughts on “Alternativer til kartofler, ris og pasta.

  1. Dette er da den mest delikate madside, jeg længe har set.
    Jeg glæder mig til at prøve det meste 🙂

    Mange tak

  2. Jeg har ikke pco men vil gerne i gang med et vægttab. Tror denne side vil være med til at opretholde det. Lækre opskrifter, tak for det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *