Anmeldelse af “Spis dig mæt og glad” af Jane Faerber


Lørdag formiddag lå der en dejlig gave til mig i postkasse. Det var bogen “Spis dig mæt og glad”. Og det er jo slet ikke så dårligt at modtage lige til en weekend:-) Jeg er gået lidt i hi her i weekenden for at læse bogen, men heldigvis kunne det klares i haven, mens børnene legede i det gode vejr:-)

Hvordan er bogen så – God. Så kort kan det siges;-) Men I skal selvfølgelig nok få en lidt længere version her:-) Mit første indtryk er, at bogen er rigtig flot. Skønne farver og meget flotte appetitlige billeder:-) For en madnørd som mig er det lige sagen.

Jeg startede med at kigge opskrifterne godt igennem. Det gør jeg altid når jeg får en ny kogebog:-) Det er spændende opskrifter og en kæmpe inspiration, nok især hvis man ikke  har beskæftiget sig så meget med LCHF. Opskrifterne er med virkelige appetitlige billeder, som får mundvandet til at løbe:-)

Det er den første kogebog, som jeg har set, der gør LCHF opskrifter så “normale”. Forstået på den måde at mange de kogebøger jeg hidtil har set om LCHF, ofte er fyldt med mærkelig mad, som jeg nok aldrig får lavet;-) Her får du opskifter på Pizza, lasagne, kylling – altså normalt mad. Men der er også mange gode fiskeopskrifter i. Og der er også opskrifter til dig der gerne vil udfordres. Brødopskrifter finder du også i bogen, samt lidt opskrifter til den søde tand.

Nå, da opskrifterne var kigget godt igennem, gik jeg igang med at læse alt hvad Jane har skrevet. Jeg er vild med den måde som Jane skriver på sin blog. Det er tonet en smule ned i bogen, men det er ok. Jane er god til at forklarer tingene så man forstår det. Der er tekst om hvordan LCHF virker på din krop i tekniske termer, men stadigvæk let forståeligt. Der bliver også forklaret, hvor mange kulhydrater det er godt at spise, og ikke mindst besvarer Jane de mange spørgsmål, som vi alle har hørt. Kan hjerne fungere uden kulhydrater, får jeg fibre nok, hvad med resten af familien osv.

Som en rigtig sjov ting har bogen også noget om de officielle kostråd gennem tiderne. Der trækker jeg godt nok meget på smilebåndet, for hold da op, hvor er det godt at vi er mange der har lært at tænke selv:-)

Jeg synes at “Spis dig mæt og glad” er en fantastisk bog. Den er skrevet af en glad amatør (sagt med dyb respekt), som er fuldt ud på niveau med os læsere. Det er  hverdagssprog og hverdagsopskrifter. Og det er jeg totalt vild med. Jeg giver bogen mine varmeste anbefalinger og håber at der engang kommer en fortsættelse.

Til os PCOpiger skal det lige nævnes at selvom bogen er LCHF, så skal den rettes lidt til for at være perfekt til os. Der er bla. brugt varmebehandlet rodfrugter i nogle af opskrifter, det skal du undlade:-) Der er  også brugt kokossukker, som ikke er godt for os, men det kan du erstatte med Sukrin+ (halv mængde). Der er en enkel opskrift der er brugt dadler i, den bør du undlade. Når det er sagt, så er det som sagt en inspirerende bog, som vi PCOpiger sagtens kan bruge. De fleste af opskrifterne er lige at gå til:-)

Hvis du mangler inspiration til din LCHF kost, eller gerne vil i gang med LCHF, så er bogen perfekt:-)

Du kan også læse et interview med Jane Faerber her – interview

Køb bogen her “Spis dig glad og mæt”

 

I morgen har jeg fået lov til at bringe jer en opskrift fra bogen:-) Så husk at kigge med her på bloggen i morgen:-)

1 thought on “Anmeldelse af “Spis dig mæt og glad” af Jane Faerber

  1. Uh, du lokker, gør du! Jeg glæder mig i hvert fald også helt bestemt til at jeg modtager mit eksemplar – det kan jo kun blive godt! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *