Asparges og ærtesalat med timianblomster
En skøn salat fyldt med smag og skønhed. Det er jo årstid for frisk dejlige asparges og de bruges flittigt her i huset. Jeg elsker asparges 😉 Jeg har så lige fået et krydderurtebed af min mand og det inspirerede jo med de smukke timianblomster 🙂
I det nye hus vi flyttede til sidste sommer, er der ingen have. Det vil sige at have er der, men kun græs 🙂 Jeg elsker jo at rode i jorden, men pga. min fibromyalgi er det desværre ikke noget jeg rigtig kan mere. Nu har min mand så anlagt et flot højbed til mig. Det er kæmpe og der er plads til en masse krydderurter. Jeg elsker det. Se lige her.
Jeg ved godt at det ser lidt bart ud endnu, men der er sået en del ting, så det skal nok blive flot. Nyanlagte haver er bare lidt tomme at se på. Næste år er det nok mere spændende. “Træet” i midten skal jo også lige vokse til 😉 Men nu kan jeg få jord på hænderne og se tingene spirer 🙂 Faktisk står mit skrivebord lige ved vinduet, I også kan se på billedet. Så jeg kan sidde og kigge ud på det smukke bed. Fantastisk gave fra min mand ).
Bedet er faktisk også lige en god højde for børnene. Min søn har alt i øjenhøjde, så kan kan også rigtig følge med 😉 Min datter har fået lov til at plante et skole projekt – en kartoffelplante i mit bed. Måske kan I ane de spæde toppe helt til venstre i billedet 🙂 Det er bare hyggeligt.
Nå, det var jo salaten vi kom fra 🙂 Her er opskriften.
Asparges og ærtesalat med timianblomster
-4 personer
1 bundt grønne asparges
400 g sukkerærter
200 g. fetaost i tern
Dressing
2 spsk. oliven olie
1 spsk. hvid balsamico
saften fra ½ lime
lidt agavesirup/honning
Pynt: Timianblomster
Kog ærterne i lidt vand, i et par minutter. De skal stadigvæk have lidt bid. Hæld vandet fra og lad ærterne køle af. Læg dem på et fad. Skyld aspargesene og knæk bunden af dem (smides ud eller gemmes til f.eks suppe). Skær hovederne af aspargesene og læg dem over ærterne. Tag en kartoffelskræller og skræl lange skriver af aspargesene. Fordel dem over salat. Fetaosten fordeles også, samt timian blomsterne.
Bland dressingen. Smag den til med agavesirup/honning og hæld den over salaten.