At rejse i Grækenland som PCOpige

Pyh, hvor tiden dog løber i øjeblikket;-) Jeg har jo lovet jer en del indlæg om min rejse og der er bare aldrig tid til at skrive dem. Men nu skal det være. Det første skal handle om – At rejse i Grækenland som PCOpige.

At rejse som PCOpige er ikke altid nemt – det indrømmer jeg. Det er ofte en udfordring at finde produkter der er ok og Man bliver ofte fristet:-) Derfor kiggede jeg mig meget omkring på Kreta, for at se hvordan man kan klare den opgave der:-)

Jeg havde givet mig selv helt fri hvad mad angår på vores rejse. Jeg trængte virkelig til en pause. Både fra at lave mad og fra at tænke over hvad jeg spiser. Så på ferien spiste jeg hvad jeg havde lyst til. Selvfølgelig med et par gevaldige hovedpiner osv. som følge, men det var jo mit valg;-) Faktisk var det nu ikke mange dage jeg var sløj, for maden i Grækenland er bare lækker. Der er mange grøntsager, meget kød, fisk og man kan sagtens fravælge pomme frits, ris og pasta.

Som jeg tidligere har skrevet om, så har de jordens bedste tomater og agurker. Så at spise en græsk salat hver dag – det må man bare.

Græsk salat

Jeg fik også tzatziki næsten hver dag. Ganske enkelt fordi det smager fantastisk til kød og fisk. Desværre var der ikke på så mange forskellige dips at vælge imellem på Kreta. Der synes jeg udvalget ofte er større på andre øer. Men bare der var Tzaziki;-) Til jer der ikke kender Tzatziki, så er det græsk fed yoghurt, med hvidløg, dild, mynte, citron, olivenolie og revet agurk.

tzatziki

Som skrevet så bestod min aftensmad næsten altid af disse ting, samt en kød eller fiske ret. Som her hvor jeg fik den lækreste grillet tunsteak. Det var på en fantastisk restaurant i en lille fiskehavn. Det var bare skønt.

Tun

DSC05857 - Kopi

Der var selvfølgelig rigtig mange andre hovedretter at kaste sig over:-) Grækerne er gode til kød. Souvlaki (grillspyd), Stifado (ofte okse, lam eller kanin i tomatsauce med løg og kanel), Keftedes (græske kødboller i tomatsauce – kan indeholde lidt hvedemel), Citronkylling og massere af fisk. Åh, jo – man kan også få omeletter på alle restauranter.

Til morgenmad og frokost var der absolut ingen problemer. Hvis man bestiller morgenmad på hotellerne, er der massere af æg, kød og grøntsager. Det gjorde vi dog ikke. Vi ville have vores morgner for os selv, da vi ofte har travlt om morgenen herhjemme. Så sove længe, sidde på altanen og bare nyde det var lækkert. Jeg købte nogle knækbrød, der kun havde rugmel i. Der var flere typer og der var faktisk også rugbrød i butikkerne:-)

IMG_20130831_064953

Frokosten var ofte knækbrød med ost og skinke. Der var massere af ost og pålæg i butikkerne. Familien fik ofte noget lækkert brød eller boller.

For mig var det absolut ingen problem at spise PCOvenligt i Grækenland og jeg havde en super god oplevelse med det. Jeg valgte dog som tidligere nævnt at spise lidt ved siden af kosten, men det får I snart et indlæg om;-)

Hvis jeg sammenligner vores sidste rejse, der jo var i Etiopien. Så var det så meget nemmere med kosten i Grækenland. Man kunne få alt og der er rigtig meget som jeg ikke har nævnt her. Jeg kunne spise afvekslende og selv bestemme. Udvalget i supermarkederne var også flot. Der var alt hvad vi har herhjemme. Der var jo også en Lidl dernede;-) Det gad vi dog ikke at handle i. Jeg elsker de små græske supermarkeder.

Så hvis du skal til Grækenland, behøver du ikke at bekymre dig om maden:-)

1 thought on “At rejse i Grækenland som PCOpige

  1. Lyder lækkert, får helt lyst til at rejse derned. Det betyder godt nok meget at de rå grøntsager er lækre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *