Aubergine”tærte” med parmesan – af Eva Maria Skyum*

Eva har sendt mig denne opskrift som hun har lavet på sin blog http://louley.blogspot.com/2011/12/auberginetrte-med-parmesan.html Hun synes at vi alle skal have glæde af opskrifte og det er jeg meget glad for:-) Jeg synes det ser meget dejligt ud, og kan lige forestille mig det til en opgang kylling:-) Tak Eva.

Aubergine”tærte” med parmesan af Eva Maria Skyum
Til 2 personer

1-2 auberginer, alt efter
størrelse
2 dåser hakkede tomater, den ene drænet i en si
3-4 fed
hvidløg
1 almindeligt løg
Hel parmesan
Basilikum
Olie tíl
stegning
Salt og peber

Auberginerne skæres i ca. 1 cm. tykke skiver på langs, saltes og trækker en times tid. Hvidløg og løg skæres i tynde skiver og
steges forsigtigt i olie. De skal ikke tage farve, bare blive bløde. Tilsæt basilikum og hakkede tomater, kog op og lad det så simre mindst en halv times tid. Når auberginerne er færdige med at trække duppes de tørre og steges i olie
på en pande.

Dæk bunden af et fad med tomatsovs, kom auberginer og høvlet parmesan på. Jeg plejer at bruge en kartoffelskræller til at lave flager af osten.

Fortsæt, til du ikke har mere, slut med tomatsovs og parmesan. I ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Opskriften er oprindeligt en vegetarhovedret til de mange vegetarer i min familie, men den er glimrende tilbehør til kød også. Jeg plejer at spise den til f.eks. kyllingefilet. Eller, hvis det skal gå lidt hurtigt, kan den virkelig også peppe en kedelig hakkebøf op!

5 thoughts on “Aubergine”tærte” med parmesan – af Eva Maria Skyum*

  1. Velbekomme, håber I synes om den 🙂

    Hold øje med min blog – den kommer til at være fyldt med PCO-venlige opskrifter!

  2. Uhhmmm, det ser lækkert ud… Er godt nok lidt betænkelig ved aubergine, men måske det skulle prøves alligevel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *