Avocadomousse svøbt i røget laks – af klinisk diætist Anita Andersen*
Denne fantastiske opskrift har jeg modtaget fra Anita Andersen. Anita er privat praktiserende klinisk diætist, som er tilknyttet IVF-syd, Fredericia. Hun er god til at vejlede i den rigtige kost til os PCOpiger. Hun tager opgaven som diætvejleder meget seriøst, og tager altid udgangspunkt i den enkelte patient. Anita synes at det er vigtigt, at give PCO pigerne en faglig forståelse for, hvad der sker i kroppen, og hvordan de kan hjælpe deres krop på rette vej. Hun tager udgangspunkt i KISS diætprincipperne. Hvis patienten ønsker en personlig kostplan, udarbejdes denne med udgangspunkt i PCO-pigens ønsker og behov. Hun snakker også motion og motions vigtighed, her tages igen udgangspunkt i hvilke muligheder patienten har og kan. Læs mere om Anita Andersen her http://www.diaetistkliniksyd.dk/
Avocadomousse svøbt i røget laks – af klinisk diætist Anita Andersen
8 blade husblas
3 modne avocadoer
½ l crème fraiche 6% eller skyr
2 spsk. tørret dild
2 tsk. Lime saft
1 bæger past. æggehvide
1 tsk. groft salt
1 knvsp hvid peber
300 – 400 g røget laks i skiver
1. Husblas lægges i blød i koldt vand i 5 min.
2. Avocadokødet blendes sammen med limesaft, 1 dl af creme fraichen, salt og peber.
3. Dild vendes i sammen med resten af creme fraichen.
4. Husblas smeltes over vandbad (skal være meget varm) og piskes i massen.
5. Past. æggehvider piskes stive og vendes i.
6. Beklæd en form med husholdningsfilm
7. Formen beklædes med røgede lakseskiver og avocadomassen hældes i.
8. Formen tildækkes og stilles koldt.
Opskriften er fra
Klinisk diætist
Anita Andersen
www.diaetistkliniksyd.dk
Er det én stor portion som man så skære stykker af, eller kan man med fordel portions anrette det? Jeg er ikke så vild med dild, men vil det mon blive for kedeligt hvis man undlader det?
Hej Dorte
Mængderne er til mere end den ene som er vist på billedet – ca.8 – 10 portions anretninger. Du kan også lave en stor portion, f.eks i en sandkageform, som kan skæres i skiver.
Dilden kan undlades, evt. udskiftes med lidt fint hakket citronmelise. Jeg synes ikke den smager meget af dild.
En meget lækker forret eller som supplement til frokosten.
Mvh
Anita Andersen
1000 tak for svar, det skal helt sikkert prøves :0)