Bønnemos/dip
Hold da op en drøm at få i munden. Jeg fløj helt uventet til Grækenland på Pinewood taverna. Med en stor skål Skorthalia (en kold mos af kartofler og hvidløg, som man spiser med brød). Det kom fuldkommen bag på mig at det havde den smag og at det smagte så godt. Længe leve bønner – Hip, hip hurra! Ok, skal nok falde ned igen:-) Jeg har til denne mos brugt Butterbeans og kidneybeans. Man kan sikkert bruge alle former for bønner. Jeg kogte dem sammen og det var nok ikke den bedste idé da det fik en lidt mærkelig farve. Næste gang bliver det kun Butterbeans:-) Jeg brugte det som dip til kylling.
Bønner er jo en smule vanskelige, da de kræver planlægning og tid. Kog bønnerne ved svag varme og lad dem køle af i kogevandet. De forhindre dem i at springe i skindet. Til denne udgave må de godt være meget kogte. Men til f.eks salat må de ikke få for meget da de så bliver melet:-)
Bønnemos/dip
300 g. Butterbeans (også kaldt limabønner)
2 spsk. Olivenolie
2 fed hvidløg (eller efter behag)
Citron
1 dl Vand
Persille.
Bønnerne sætte i blød (vand) natten over. Skylles og koges i ca. 45 minutter (måske lidt mere). De skal være helt kogte. Afkøles i kogevandet. Når de er rimelig kolde, skylles de. Rør marinaden/dressingen sammen og hæld over. Hold lidt af vandet tilbage, da målet er efter min smag. Måske vil du have den tyndere eller tykkere. Husk massere af persille. Blend det med stavblenderen eller en foodprocessor. Smag til med persille, citron og evt. lidt salt. Hældes i en skål. Pynt med lidt ekstra olivenolie og lidt frisk persille eller anden krydderurt.
.