Bagt Kålrabimos med krydderurter.

Dette er nok noget af det bedste PCOmad jeg har fået. Mosen her er helt fantastisk. Den har konsistens som kartoffelmos og smagen er bare lækker. Tror jeg vil prøve det med en lækker gryderet snart:-) Savner du kartoffelmos, så prøv det her.
Kålrabi har en GI på 72. Her er hvad Netslank skriver om  grøntsager med højt GI.
Visse grøntsager har højt GI og skal derfor ikke være den foretrukne grøntsag. Men det er OK at spise dem en gang imellem i et måltid, hvor der samtidig er masser af protein og fedt. Det kan f.eks. være, hvis de serveres, når du er ude at spise.[password-protect]

Bagt kålrabimos med krydderurter

Ca. 800 g. Kålrabi
Lidt Mælk (erstat med piskefløde hvis du spiser LCHF)
lidt Smør
Salt og peber
2 Ægblommer
Krydderurter efter smag – jeg brugter persille, oregano, timian og dild.
Skræl kålrabien og skær den i små tern. Koges til det er mørt (ca. 30 minutter). Moses med sammen med lidt mælk og smør. Smag til med salt, peber og krydderurterne. Rør æggeblommerne i en af gangen. Hældes i små ovnfaste forme og bages i en 180 grader varm ovn i 20-30 minutter (alt efter størrelsen af formen)
Tips: Prøv at blande lige det du kan lide i denne mos. F.eks hasselnødder, bacon, løg osv.[/password-protect]
.

3 thoughts on “Bagt Kålrabimos med krydderurter.

 1. Hej

  Jeg har lige været i min super dejlige superbrugs i Lynge og talt med den søde mand i grøntafdelingen – i morgen kommer en kasse med 12 kålrabi hjem – fordi jeg spurgte.
  Det er så skønt med en lokal forretning med et allerede meget stort udbud, der også tager hjem på opfordring.
  Så jeg skal bare igang med at prøve alle dine nye opskrifter af.
  For er der noget jeg kan sukke efter, så er det noget der minder om kartofler, og det synes jeg det her lyder til.
  Er så chipssyg for tiden, så det er nok dem jeg kaster mig over først.
  Glæder mig :o))
  Tak for alle dine gode opskrifter.

  Maria MB

  1. Nej, hvor godt. Måske kan vi starte en hel bevægelse for “Kålrabi i butikkerne nu”;-) Jeg har været heldig at finde nogle i Kvickly i Ringsted i dag:-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *