Banankage – af Helle Koed Paulsen
Stor tak til Helle der har sendt mig denne opskrift. Den ser dejlig ud, og ser også supernem ud at lave. Og læg lige mærke til de flotte billeder, som Helle har taget:-) Opskriften fik mig til at tænke på, at jeg slet ikke har nogen banankager på bloggen. Det er da en mangel, som jeg må have rette op på:-)
Banankage – af Helle Koed Paulsen
(Rawfood inspireret)
200g blandede nødder
150g svesker
1 stor moden banan
1 tsk sukrin
1/2 spsk mandelcreme el. Peanutbutter
Evt. Lidt appelsinsaft
Nødder og svesker kommes i foodprocessor og køres til de er groft hakket – det går ret hurtigt så hold den på lav hastighed. Jeg kan godt lide at have nødderne grofthakket, men er man ikke til knas, så kører man dem bare i længere tid til nødderne er helt fine.
Skift hakkeren med “rørerpinden” på foodprocessoren, og kom resten af ingredienserne i (undtagen appelsinsaft) og rør dejen jævn og fin. Er dejen for tør og ikke hænger sammen (alt efter konsistens af mandelcremen) kan man komme lidt appelsinsaft i.
Dejen kommes i en form på ca. 15×20 cm og fordeles jævnt og glattet overflade.
Stilles i køleskabet – gerne én hel dag
Kagen er konfektagtig så det er ikke store stykker som indtages 🙂
Ser vildt lækkert ud. Hvordan er det egentlig med bananer, må vi få lidt eller er den grøn?
Bananer har GI på 52 og er dermed ok engang imellem. Sammen med mandler, tror jeg slet ikke at der er problemer:-)
Kunne ikke lade være med lige at smage på dejen – uhmmm…. det bliver godt 🙂